Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

STREET – LINES: H καινοτόμα εφαρμογή που «ανοίγει το δρόμο» σε έξυπνες στρατηγικές τουριστικής ανάπτυξης

Η υλοποίηση του έργου STREET – LINES, που αποτελεί αντικείμενο συνεργατικής δράσης της εταιρείας Choose και του ΕΜΠ ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2022 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023.

 

Το πρωτοποριακό πληροφοριακό σύστημα STREETLINES που «μπαίνει στο μυαλό» των επισκεπτών και παράγει χρήσιμες συμβουλές αναπτυξιακής στρατηγικής σε φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού, είναι ο καρπός της συνεργασίας της εταιρείας Choose και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έπειτα από την πρόσκληση – δράση του ΠΕΠ Αττικής «ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ».

Η εν λόγω πρόταση, η οποία εξασφάλισε την ένταξη της στο τμήμα Δημοσίων Επενδύσεων με επίσημο τίτλο «Έξυπνες Συστάσεις Τουριστικών Δράσεων Βασισμένες σε Αποδοτική Εξόρυξη Γνώσης από Ηλεκτρονικές Πλατφόρμες», φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα στο τουριστικό οικοσύστημα της χώρας και να αποτελέσει σημαντικό υποστηρικτικό εργαλείο για τους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης αλλά και τους επαγγελματίες του κλάδου.

Με δεδομένη την ισχυρή δυναμική του Ελληνικού τουρισμού αλλά και τη διατήρηση των θετικών ρυθμών ανάπτυξης, είναι αναγκαία η διασύνδεση του τουριστικού προϊόντος με τα πραγματικά ενδιαφέροντα των αναμενόμενων και εν δυνάμει νέων επισκεπτών. Εστιάζοντας σε αυτήν την ανάγκη, η πλατφόρμα STREET – LINES θα συλλέγει πληροφορίες από ανοιχτές πλατφόρμες με τουριστικό περιεχόμενο καθώς και από μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία συμμετέχουν οι δυνητικοί επισκέπτες και στη συνέχεια θα αναλύει τα συλλεγμένα δεδομένα. Έπειτα, θα παράγει με αυτοματοποιημένο τρόπο συστάσεις για τη σχεδίαση περαιτέρω δράσεων, εκδηλώσεων και υποστηρικτικών παρεμβάσεων που θα επιφέρουν καλύτερη και ορθότερα κατανεμημένη υποστήριξη των τουριστικών προορισμών και υπηρεσιών.

Αξιοποιώντας δεδομένα πολλών διαφορετικών μορφών, η εφαρμογή STREET – LINES έχει απώτερο στόχο να οδηγήσει στη διαμόρφωση μιας τεχνολογικά εξελιγμένης μεθόδου που έχει τη δυνατότητα:

· Nα ανακαλύψει πολιτιστικά ενδιαφέροντα των επισκεπτών μέσα από τη δραστηριότητά τους στα κοινωνικά δίκτυα και να παράσχει κατάλληλες συστάσεις στους φορείς για την οργάνωση κατάλληλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

· Να αναγνωρίσει τα σημεία ενδιαφέροντος της πολιτιστικής κληρονομιάς των προορισμών και να επιτρέψει την καλύτερη οργάνωση της επισκεψιμότητάς τους καθώς και την εξοικονόμηση πόρων.

· Να συμβάλει στην καλύτερη διαχείριση των αναμενόμενων επισκέψεων, προωθώντας μια πιο ισορροπημένη αλληλεπίδραση των τοπικών κοινωνιών με τους επισκέπτες, αυξάνοντας την ποιότητα των υπηρεσιών και μειώνοντας το αποτύπωμα κόστους στους εκάστοτε προορισμούς.

Η υλοποίηση του έργου STREET – LINES, που αποτελεί αντικείμενο συνεργατικής δράσης της εταιρείας Choose και του ΕΜΠ ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2022 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις