Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

SOFMEDICA: Επεκτείνεται στην Κροατία

Η στρατηγική αυτή κίνηση έρχεται σε συνέχεια της επιτυχημένης εισόδου στην ουγγρική αγορά πριν από δύο χρόνια, αντανακλώντας τη δέσμευση της SOFMEDICA για την παροχή πρωτοποριακών τεχνολογιών σε όλο και περισσότερους ασθενείς στην Ευρώπη, όπου η εταιρεία καταγράφει μια παρουσία 29 ετών.

Η SOFMEDICA, ένας από τους μεγαλύτερους Ομίλους εταιρειών υγειονομικής περίθαλψης στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσε την έναρξη της δραστηριότητάς της στην Κροατία, εξέλιξη που αποτελεί σταθμό στην αδιάκοπη πορεία ανάπτυξής της.

Η στρατηγική αυτή κίνηση έρχεται σε συνέχεια της επιτυχημένης εισόδου στην ουγγρική αγορά πριν από δύο χρόνια, αντανακλώντας τη δέσμευση της SOFMEDICA για την παροχή πρωτοποριακών τεχνολογιών σε όλο και περισσότερους ασθενείς στην Ευρώπη, όπου η εταιρεία καταγράφει μια παρουσία 29 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, η επέκταση της SOFMEDICA καθιστά διαθέσιμη τη ναυαρχίδα των τεχνολογιών της εταιρείας, το ρομποτικό χειρουργικό σύστημα da Vinci, σε ένα μεγάλο εύρος ασθενών στην Κροατία. Σήμερα λειτουργούν περισσότερα από 8.000 προγράμματα ρομποτικής χειρουργικής da Vinci παγκοσμίως και η εισαγωγή αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας στην κροατική αγορά αποτελεί σημαντικό ορόσημο. Οι Κροάτες ασθενείς μπορούν να απολαμβάνουν πλέον τα οφέλη αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας, όπως ελαχιστοποίηση της απώλειας αίματος και των επιπλοκών, ταχύτερη ανάρρωση και μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο, βελτιώνοντας τη συνολική εμπειρία του ασθενούς.

Η Κροατία, με τη στρατηγική της θέση και το καθεστώς μέλους της ΕΕ, διαθέτει ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης. Με πληθυσμό άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων, αποτελεί μια δυναμική αγορά για επενδύσεις. Η χώρα σημειώνει σταθερή αύξηση του ΑΕΠ της, που σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κυμανθεί στο 1,6% για το 2023 και στο 2,3% για το 2024, στοιχείο που την καθιστά ελκυστικό προορισμό για τις επιχειρήσεις. Καθώς οι δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη αυξάνονται, ανοίγονται νέες ευνοϊκές προοπτικές για περαιτέρω επενδύσεις σε υποδομές υγειονομικής περίθαλψης, ειδικά για την αντιμετώπιση του καρκίνου και των προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με την καρδιά.

Ο Χάρης Παλαόντας, Business Director της SOFMEDICA, δήλωσε: «Η έναρξη της ρομποτικής χειρουργικής da Vinci στην Κροατία αποτελεί απόδειξη της ακλόνητης αφοσίωσής μας στην προώθηση των τεχνολογιών που σώζουν ζωές και στην παροχή των πιο αποτελεσματικών κλινικών λύσεων σε επαγγελματίες υγείας στην Ευρώπη. Η ζωή κάθε ασθενή είναι πρωταρχικής σημασίας για εμάς και είμαστε αποφασισμένοι να προσφέρουμε τις καινοτόμες τεχνολογίες μας ακόμη και στους πιο απομακρυσμένους ασθενείς στην ευρύτερη περιοχή λειτουργίας μας. Αυτή η στρατηγική κίνηση θα μας επιτρέψει να επεκταθούμε σε νέες γεωγραφικές περιοχές, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τις υπάρχουσες τεχνολογίες διάγνωσης και θεραπείας.

Ως αναπόσπαστη πτυχή της δέσμευσής της στην αγορά της Κροατίας, η SOFMEDICA θα προσφέρει μια αποκλειστική γκάμα ιατρικών τεχνολογιών αιχμής εστιασμένων στην Ογκολογία, τις Καρδιολογικές Παθολογίες και τη Νευρολογία του Εγκεφάλου, που θα συμπληρώνεται από ολοκληρωμένη κλινική και τεχνική υποστήριξη. Επιπλέον, δημιουργεί τις απαραίτητες υποδομές για την ανάπτυξη και την εξειδίκευση των επαγγελματιών υγείας, επενδύοντας στη μελλοντική υγεία και ευημερία της τοπικής κοινότητας. Κεντρικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια θα διαδραματίσει το Κέντρο Εκπαίδευσης και Προσομοίωσης ISLE ACADEMY (Innovation Simulation Learning Ecosystem) που εστιάζει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των προσόντων των επαγγελματιών υγείας της χώρας, διασφαλίζοντας ότι θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή των ιατρικών εξελίξεων.

Ταυτόχρονα, η SOFMEDICA επιδεικνύει ισχυρή δέσμευση στην τήρηση των παγκόσμιων προτύπων συμμόρφωσης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, διασφαλίζοντας τη μέγιστη ποιότητα και ασφάλεια πρακτικών σε όλες τις λύσεις της και προσφέροντας μια αξιόπιστη και βιώσιμη συνεργασία για τις ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης της Κροατίας, με γνώμονα ένα κοινό όραμα για ένα πιο υγιές, πιο ελπιδοφόρο μέλλον για όλους».

Ο Ευάγγελος Καλαμάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της SOFMEDICA, δήλωσε: «Η είσοδος στην αγορά υγειονομικής περίθαλψης της Κροατίας γίνεται με ένα διττό συναίσθημα χαράς και ευθύνης. Αποστολή μας είναι να υποστηρίζουμε διαρκώς τους Κροάτες επαγγελματίες υγείας, μέσω των τεχνολογιών αιχμής και της συνεχούς εκπαίδευσης που προσφέρουμε, ώστε να πετυχαίνουν καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς τους».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις