Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ROLCO: Με 100% ΑΠΕ η παραγωγή της για 5η συνεχόμενη χρονιά

Η RΟLCO έχει υιοθετήσει ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες στο σύνολο της παραγωγής της, καινοτόμες συνθέσεις και πρακτικές μείωσης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος στη συσκευασία, παρασκευάζοντας προϊόντα με ενέργεια που προέρχεται 100% από ΑΠΕ.

Η ROLCO, η μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη παραγωγική μονάδα απορρυπαντικών στην Ελλάδα, οδηγεί τον κλάδο σε ένα πιο πράσινο μέλλον, έχοντας στον πυρήνα της φιλοσοφίας της τη διαφύλαξη και την προστασία του περιβάλλοντος, επενδύει συστηματικά και αδιάκοπα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με τη διαδικασία παραγωγής προϊόντων των δικών της σημάτων να προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από αυτές. 

Για περισσότερο από μια πενταετία, η ROLCO μειώνει σταδιακά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα σε όλο το εύρος της παραγωγικής της διαδικασίας που αφορά τις δικές τις μάρκες με ετήσια παραγωγή πλέον των 13.000 τόνων απορρυπαντικών και καθαριστικών, που αντιστοιχούν σε περισσότερους από 118 κωδικούς προϊόντων της, όπως: MyPlanet, Baby Planet, ROL, ESSEX, BIONOL & ROLI. 

Στο πλαίσιο αυτό η RΟLCO έχει υιοθετήσει ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες στο σύνολο της παραγωγής της, καινοτόμες συνθέσεις και πρακτικές μείωσης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος στη συσκευασία, παρασκευάζοντας προϊόντα με ενέργεια που προέρχεται 100% από ΑΠΕ. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως με αυτόν τον τρόπο, η ROLCO διασφαλίζει ενέργεια που αντιστοιχεί σε περισσότερες από 700.000 KWh ετησίως, εξοικονομώντας έτσι πάνω από 800 τόνους CO2 από το περιβάλλον που θα είχαν αποβληθεί αν είχαν χρησιμοποιηθεί ΚWh ενέργειας από μη ανανεώσιμες πηγές. 

Για να είναι πιο κατανοητή η ουσιαστική σημασία της ετήσιας εξοικονόμησης 800 τόνων CO2, αλλά και πιο απτό το πόσο μεγάλη είναι αυτή η ποσότητα, αρκεί να δούμε παραδείγματα από την καθημερινότητα, όπως:

  • Αυτοκίνητα: Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος, το μέσο επιβατικό όχημα εκπέμπει περίπου 120 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο. Υποθέτοντας μια μέση ετήσια απόσταση οδήγησης 15.000 Km για ένα αυτοκίνητο στην Ελλάδα, προκύπτουν: 120 γραμμάρια / km × 15.000 km = 1,8 τόνοι CO2 /αυτοκίνητο ετησίως. Δηλαδή, οι 800 τόνοι CO2 που εξοικονομεί η ROLCO στην ετήσια παραγωγή της, αντιστοιχούν στις εκπομπές περίπου 444 αυτοκινήτων για ένα έτος.
  1. Ηλεκτρική κατανάλωση σε νοικοκυριά: Σύμφωνα με δεδομένα από την Τράπεζα της Ελλάδας, η μέση ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανά κάτοικο στην Ελλάδα είναι γύρω στις 5.500 ΚWh. Υποθέτοντας ότι για κάθε ΚWh παράγεται 1kg CO2, τότε οι 800 τόνοι CO2 αντιστοιχούν στην ετήσια κατανάλωση περίπου 145 νοικοκυριών.
  2. Δέντρα: Αντιστρόφως με την παραγωγή CO2, ένα ώριμο δέντρο μπορεί να απορροφήσει περίπου 22kg CO2 τον χρόνο. Άρα οι 800 τόνοι CO2 που εξοικονομεί η ROLCO, αντιστοιχούν στην ποσότητα που θα έπρεπε να απορροφήσουν περίπου 36.364 δέντρα σε ένα έτος.

Στην εποχή της κλιματικής αλλαγής που οι πράσινες μορφές ενέργειας καθίστανται βασική προτεραιότητα ολοένα και περισσότερων επιχειρήσεων, η ROLCO αφουγκράζεται τις τάσεις και με απόλυτο Σεβασμό στον Άνθρωπο, το Περιβάλλον και την Κοινωνία, επενδύει συστηματικά στην ορθολογική αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων, στοχεύοντας σε ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον για όλους, αλλά και εμπνέοντάς μας να γίνουμε περιβαλλοντικά πιο υπεύθυνοι και ευαισθητοποιημένοι.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις