Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ChatGPT-4 Turbo: Είναι το πιο ισχυρό AI εργαλείο που έχουμε δει μέχρι στιγμής;

Στο πρώτο συνέδριο που διοργάνωσε η OpenAI έγιναν και μερικές ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις, μεταξύ αυτών το GPT-4 Turbo αλλά και τα GPTs.

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η OpenAI παρουσίασε το ChatGPT. Το δημοφιλές chatbot κατάφερε να αλλάξει τα πράγματα σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς τράβηξε την προσοχή των χρηστών, οδηγώντας σχεδόν όλες τις εταιρείες τεχνολογίας στην ανάπτυξη ανάλογων προϊόντων. Σημειώνεται ότι το ChatGPT προσελκύει περίπου 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες την εβδομάδα.

Από την κυκλοφορία του και έπειτα, το ChatGPT δεν έχει σταματήσει να αναπτύσσεται. Πλέον μπορεί να γράφει κώδικα προγραμματισμού, να επεξεργάζεται πληροφορίες με πολλαπλούς τρόπους και έχει επεκτείνει την εμβέλεια του και στο διαδίκτυο με APIs.

Στο πλαίσιο του του πρώτου συνεδρίου για developers που διοργάνωσε η OpenAI, έγιναν και ορισμένες ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις, όπως οι σημαντικές βελτιώσεις στο GPT-3.5 και στο GPT-4 που θα γίνουν τους επόμενους μήνες, αλλά και η δέσμευση του οργανισμού ότι θα ακολουθήσει τα παραδείγματα της Google και της Microsoft, όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικότητας και των πνευματικών δικαιωμάτων.

Το ChatGPT-4 Turbo

Όμως, πριν από λίγες ώρες, ο CEO της εταιρείας Sam Altman, αποκάλυψε την επόμενη φάση ανάπτυξης του, το ChatGPT-4 Turbo, ένα πιο ισχυρό μοντέλο, καθώς και ένα καινούριο τρόπο που φέρνει το generative AI σε όλους, ανεξάρτητα από την εμπειρία που έχει στον προγραμματισμό ο χρήστης.

Το ChatGPT-4 Turbo είναι ήδη διαθέσιμο σε preview έκδοση και καλύπτει πληροφορίες μέχρι και τον Απρίλιο του 2023, εν αντιθέσει με το GPT-4 που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο και διέθετε πληροφορίες έως τον Σεπτέμβριο του 2021.

Το GPT-4 Turbo θα μπορεί να κατανοήσει περισσότερα δεδομένα από τις περιγραφές-εντολές που θα δίνουν οι χρήστες, τα οποία είναι ισοδύναμα με 300 σελίδες κειμένου! Ακόμη, η πρόσβαση για τους developers θα έχει αρκετά πιο χαμηλό κόστος (μόλις $0.01 για 1000 tokens, δηλαδή τρεις φορές λιγότερο από το GPT-4), ενώ θα δέχεται φωνητικές εντολές και εικόνες για να παράγει περιεχόμενο, εντολές κειμένου και με ενσωματωμένο DALL-E 3 για την μετατροπή κειμένου σε εικόνα.

Χάρη στις βελτιώσεις του GPT-4 Turbo, οι χρήστες θα μπορούν να ζητούν από το μοντέλο AI να εκτελεί, με μια εντολή χρήστη, αρκετά πιο περίπλοκες διεργασίες με την OpenAI να υπόσχεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια των παραγόμενων αποτελεσμάτων.

Τα GPTs

Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε το λανσάρισμα μιας πλατφόρμας custom εκδόσεων του ChatGPT για συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης που δεν απαιτούν κωδικοποίηση. Αυτά είναι τα GPTs, εργαλεία που θα μπορούν να προσαρμοστούν με τη χρήση απλών αγγλικών, για περιπτώσεις δημιουργίας ταξιδιωτικών οδηγών, διδασκαλίας μαθηματικών σε παιδιά ή δημιουργίας μιας ιστοσελίδας.

Επισημαίνεται ότι τα GPTs είναι παρόμοια με τα plugins και θα είναι διαθέσιμα μέσω του GPT Store, χωρίς ωστόσο να είναι  ακόμα διαθέσιμες οι λεπτομέρειες λειτουργίας του. Τα GPTs θα είναι διαθέσιμα στους συνδρομητές του ChatGPT Plus που πληρώνουν και στους εταιρικούς πελάτες της OpenAI.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις