Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ίδρυμα Vodafone – Generation Next:  Δωρεάν online μαθήματα STEM για εκπαιδευτικούς

Μέσα από μια ευέλικτη και ελεύθερα προσβάσιμη ψηφιακή τάξη, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με εργαλεία STEM, να αναπτύξουν νέες ψηφιακές δεξιότητες και διδακτικές μεθόδους και να κατανοήσουν περαιτέρω το εκπαιδευτικό υλικό που προσφέρεται μέσα από την πλατφόρμα του προγράμματος.

 

 

Το πρόγραμμα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων Generation Next του Ιδρύματος Vodafone καλεί εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη τη χώρα να καθίσουν ξανά στα θρανία. Μέσα από μια ευέλικτη και ελεύθερα προσβάσιμη ψηφιακή τάξη, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με εργαλεία STEM, να αναπτύξουν νέες ψηφιακές δεξιότητες και διδακτικές μεθόδους και να κατανοήσουν περαιτέρω το εκπαιδευτικό υλικό που προσφέρεται μέσα από την πλατφόρμα του προγράμματος.

Μέσω της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας www.vodafonegenerationnext.gr του προγράμματος Generation Next, το οποίο έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να παρακολουθήσουν, στον δικό τους χρόνο, έναν κύκλο 7 μαθημάτων. Τα Online Classrooms της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προσφέρονται σε μορφή video, ενώ τα Online Classrooms της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γίνονται live 2 φορές την εβδομάδα και παραμένουν διαθέσιμα στην πλατφόρμα ακόμη και μετά τη λήξη τους. Με την ολοκλήρωση κάθε μαθήματος, οι συμμετέχοντες συμπληρώνουν τεστ αξιολόγησης και λαμβάνουν Πιστοποίηση Generation Next με την υπογραφή του Ιδρύματος Vodafone, του εκπαιδευτικού Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού SciCo και των εκπαιδευτηρίων «Ελληνογερμανική Αγωγή».

Οι πρώτοι 50 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και οι πρώτοι 60 της δευτεροβάθμιας που θα αποκτήσουν την Πιστοποίηση Generation Next, θα λάβουν δωρεάν εξοπλισμό Micro:bit Kit και Arduino Kit αντίστοιχα, προκειμένου να πειραματιστούν περαιτέρω με τις νέες γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν από τη συμμετοχή τους στα Online Classrooms.

Η Αλεξάνδρα Παπανικολάου, υπεύθυνη του Ιδρύματος Vodafone δήλωσε σχετικά: «Ενισχύοντας τους εκπαιδευτικούς με νέα εργαλεία και γνώσεις ψηφιακής εκπαίδευσης, τους προσφέρουμε νέους και καινοτόμους τρόπους να συνδεθούν, να εμπνεύσουν και να ενδυναμώσουν τα παιδιά. Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, η εκπαίδευση σε επιστήμες STEM από νεαρή ηλικία αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, της αυτενέργειας, και της δημιουργικότητας ενώ παράλληλα θέτει γερές βάσεις για το μέλλον».

Σχετικά με το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα
Το Ίδρυμα Vodafone με τη φράση “Connecting for Good” να συνοψίζει τη φιλοσοφία του, συμπλήρωσε 21 χρόνια προσφοράς και παρουσίας στην Ελλάδα. Από το 2002, υποστηρίζει δράσεις και προγράμματα που στέκονται δίπλα στην κοινωνία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Υγεία και την Παιδεία, ενώ εγκαινίασε φέτος και τον νέο πυλώνα του για το Περιβάλλον. Στη διάρκεια της πολυετούς δράσης του, το Ίδρυμα Vodafone έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 100 ιδιωτικούς και δημόσιους Φορείς αλλά και εγχώριους και διεθνείς Οργανισμούς, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο πάνω από 700 χιλιάδες συνάνθρωποί μας ωφελήθηκαν από τα προγράμματά του. Τα τελευταία χρόνια το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα υλοποιεί το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone, το Generation Next, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης STEM δεξιοτήτων, τα προγράμματα Instant Network & Instant Classroom για την υποστήριξη ανθρωπιστικών κρίσεων, τις ψηφιακές εφαρμογές DreamLab app για την αντιμετώπιση του COVID-19 και της κλιματικής αλλαγής καθώς και το Bright Sky & Panic Button για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. Τέλος, πρόσφατα εγκαινίασε και το πρόγραμμα Vodafone Posidonia για την προστασία των Λιβαδιών της Ποσειδωνίας και της ανάδειξης της σημασίας τους ως πνεύμονα της Μεσογείου.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Facebook – https://www.facebook.com/VodafoneFoundationGreece/
Youtube – https://www.youtube.com/channel/UCwr8dnMx6wYk5Q9I3JBf45Q
Instagram – https://www.instagram.com/vodafonefoundationgreece/?hl=en

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις