Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΣΕΓΕ: Συνέδριο για την γυναικεία επιχειρηματικότητα 

Στόχος του συνεδρίου είναι να εμπνεύσει και να ενδυναμώσει τις Ελληνίδες και να αναλάβουν έτσι ακόμη πιο ενεργό ρόλο στον επιχειρηματικό στίβο.

 

 

Το διεθνές συνέδριο «5η Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας – Female Entepreunerial Week (FEW)», διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη και επικεντρώνεται στην εξέλιξη των γυναικών στο επιχειρείν και στην οικονομία της χώρα μας, με δράσεις και εκπαιδεύσεις ουσίας και με σύνθημα «Let’s Business Together».

Στόχος του συνεδρίου είναι να εμπνεύσει και να ενδυναμώσει τις Ελληνίδες και να αναλάβουν έτσι ακόμη πιο ενεργό ρόλο στον επιχειρηματικό στίβο.

Η FEW, αποτελεί ένα καινοτόμο project που επιδιώκει την επικοινωνία, την αλληλεπίδραση και τη συζήτηση μεταξύ φορέων λήψης αποφάσεων, εμπειρογνωμόνων και επαγγελματιών παγκοσμίως, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις δυνατότητες προώθησης της επιχειρηματικότητας.

Πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί επίσημη εκδήλωση της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ενώ διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) και σε συνεργασία με την OECON Group.

Πρόκειται για ένα πολυσυνέδριο θεσμό, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, επισημαίνει η πρόεδρος του ΣΕΓΕ, Λίνα Τσαλταμπάση, γνωστοποιώντας και επίσημα την καμπάνια που «τρέχει» ο σύνδεσμος για την υποστήριξε των γυναικών επιχειρηματιών από πληγείσες περιοχές της χώρας, με τίτλο «Είμαστε Ακόμα Εδώ».

Η φετινή Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, που ρίχνει αυλαία αύριο, επικεντρώνεται στην κοινωνική ανάπτυξη, τις καινοτόμες και δημιουργικές πρακτικές, τον ψηφιακό και «πράσινο» μετασχηματισμό, τη βιωσιμότητα, καθώς και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης και μέσα από τις τρεις θεματικές της, θα παρέχει στους συμμετέχοντες ένα ευρύ φάσμα επιχειρησιακών δεξιοτήτων και βεβαίως να μοιραστούν εμπειρίες και ιδέες.

Σε χαιρετισμό του στο διεθνές συνέδριο, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας- Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, συνεχάρη τον ΣΕΓΕ για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «η επιχειρηματικότητα δεν έχει σύνορα, δεν έχει διαχωριστικές γραμμές. Υπάρχουν τομείς όπου η γυναικεία συμμετοχή χρειάζεται επιπλέον ενθάρρυνση».

Στην προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, ως μοχλό ανάπτυξης, αναφέρθηκε η υφυπουργός Ανάπτυξης, Μάνη-Παπαδημητρίου, ενώ από την πλευρά της η η γ.γ Ισότητας Φύλων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ζέφη Δημαδάμα, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι οι γυναίκες πρέπει να μπουν δυναμικά στην εργασία, να είναι οικονομικά ανεξάρτητες, με εξισορρόπηση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Στην «5η Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας», συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά το Youth Academy, ένα συναρπαστικό ταξίδι μάθησης, καινοτομίας και δημιουργίας, ενώ τονίζεται ότι στο πλαίσιο της διοργάνωσης βραβεύτηκαν τρεις γυναίκες, οποίες αποτελούν πρότυπα πέραν της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας για την ουσιαστική τους συμβολή στην ανάπτυξη της τοπικής τους κοινωνίας. Οι κυρίες που βραβεύτηκαν στην κατηγορία Local Heroes είναι η Φελίνα Καζάκου από την Κομοτηνή, η Χριστίνα Στριμπάκου από τη Μεσσηνία και η Λένα Γεωργαλά από τη Ζαγορά Πηλίου.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, της ΓΣΕΒΕΕ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Θεσσαλονίκης και της BSEC:Green Energy Network.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις