Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το 1ο Diversity & Inclusion Summit έρχεται στο Ωδείο Αθηνών στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η επιλογή της ημέρας διεξαγωγής του συνεδρίου δεν έγινε καθόλου συμπτωματικά, καθώς η ενδυνάμωση της γυναίκας αποτελούσε μέχρι πρόσφατα την κεντρική προσέγγιση προγενέστερων δράσεων (Women in Tech Summit) του Product Led Hub, οι οποίες υποστηρίχθηκαν εμπράκτως από ηγέτες της αγοράς όπως Nokia, Netcompany, Intralot, Vodafone, Accenture, Prodyna, GWI, Eurobank, Dialectica, Efood, Openbet, Novibet, Workable, Light & Wonder κ.α.

Το Product-Led Hub, ηγετικό Tech Business Academy, πρωτοπορεί και πάλι με την διοργάνωση του 1ου Diversity & Inclusion Summit. Πρόκειται για την τρίτη πρωτοβουλία του οργανισμού στον τομέα της συμπερίληψης. Το Summit θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η επιλογή της ημέρας διεξαγωγής του συνεδρίου δεν έγινε καθόλου συμπτωματικά, καθώς η ενδυνάμωση της γυναίκας αποτελούσε μέχρι πρόσφατα την κεντρική προσέγγιση προγενέστερων δράσεων (Women in Tech Summit) του Product Led Hub, οι οποίες υποστηρίχθηκαν εμπράκτως από ηγέτες της αγοράς όπως NokiaNetcompanyIntralotVodafoneAccentureProdynaGWIEurobankDialecticaEfoodOpenbetNovibetWorkableLight & Wonder κ.α. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα χορηγικά πακέτα του συνεδρίου μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ακολουθώντας την πορεία των προηγούμενων επιτυχημένων δράσεων, το 1ο Diversity & Inclusion Summit καλείται να προσεγγίσει όλες τις πτυχές της διαφορετικότητας στον εργασιακό τομέα, καθώς και τις βέλτιστες πρακτικές που υιοθετούνται από εδραιωμένες εταιρείες της αγοράς.

Δεδομένης της θεματικής ποικιλομορφίας των τελευταίων γενεών, το inclusivity στον χώρο εργασίας πλέον περιλαμβάνει ολοένα και περισσότερα communities που η μοναδικότητα τους επιβάλλει ένα αισθητό σημείο αναφοράς.

Το Diversity & Inclusion Summit στοχεύει να αποτελέσει την πλατφόρμα για αυτόν το σκοπό, ενώ παράλληλα θα γιορτάσει την διαφορετικότητα σε κάθε υπαρκτή έκφανσή της. Το συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη κάθε επιπέδου και επαγγελματικής προέλευσης που επιθυμούν να μάθουν εμπράκτως τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις μπορούν να επιτύχουν καλύτερα συνολικά αποτελέσματα και να αυξήσουν σημαντικά το retention rate του δυναμικού τους θέτοντας ως προτεραιότητα τις αξίες της συμπερίληψης και της διαφορετικότητας.

Συγκεκριμένα, οι θεματικές του συνεδρίου θα αφορούν πυλώνες όπως:
● Breaking Into Tech
● Career growth for employee resource groups
● Neurodiversity in the modern workplace
● Diversity & Inclusion as a Culture
● Well-being & Mental Health
● Best practices & case studies
● Future of work
● Strategies for attracting and hiring diverse talent.
● Εstablishing metrics to ensure ongoing improvement in diversity & inclusion initiatives.

Το lineup των ομιλητών θα πλαισιώνεται από ένα ευρύ φάσμα παραγόντων της κοινωνικοοικονομικής δραστηριότητας καθώς και από στελέχη της αγοράς με αποδεδειγμένη πορεία πάνω σε αντίστοιχες δράσεις. Οι αιτήσεις ομιλίας κλείνουν τέλη Δεκέμβρη, και οι ενδιαφερόμενοι ομιλητές μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις