Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ: Επενδυτικοί άγγελοι και… πιγκουίνοι

Για τα θελήματα στο νέο επεισόδιο το Σάββατο και σε επανάληψη την Κυριακή στις 11:30 στο ONE CHANNEL

Ο τηλεοπτικός «ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ» και ο Γιάννης Διονάτος έρχονται  το Σάββατο και σε επανάληψη την Κυριακή στις 11:30 στο ONE CHANNEL με ένα νέο επεισόδιο, στο οποίο θα ξεκινήσουμε από τους επενδυτικούς αγγέλους και θα καταλήξουμε σε έναν… «πιγκουίνο». Ναι καλά ακούσατε! Βέβαια, δεν θα γνωρίσουμε έναν οποιοδήποτε πιγκουίνο, αλλά έναν πιγκουίνο που κάνει τα δικά μας θελήματα. Τι εννοούμε; Θα το ανακαλύψετε στο νέο επεισόδιο!

Φυσικά, θα εντρυφήσουμε και σε άλλα εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα. Για παράδειγμα, θα δούμε το πως μπορούμε να πάρουμε κάποιο κεφάλαιο κίνησης μέσα από τη δουλειά μας. Ακόμα, θα μας δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσουμε καλύτερα τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών πληρωμών στην Ελλάδα.

Η πρώτη μας καλεσμένη θα είναι η Μαρία Χαλά, Business Αngel και Επικεφαλής του Female Founders’ Startups Cluster, ICC Women Hellas. Ίσως, ο όρος business angel ή διαφορετικά «επενδυτικός άγγελος» να μοιάζει κάπως εξωτικός στο πρώτο άκουσμα. Ωστόσο η κ. Χαλά θα μας εξηγήσει το τι ακριβώς κάνουν οι επενδυτικοί άγγελοι και το κυριότερο γιατί τους χρειάζονται οι Startups. Ακόμα, η κυρία Χαλά θα μας μιλήσει και για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες, του ICC Women Hellas, του γυναικείου παραρτήματος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC). Πιο συγκεκριμένα, τo ICC Women Hellas είναι η δυναμική ένωση διακεκριμένων ηγετικών στελεχών και καταξιωμένων γυναικών επαγγελματιών που επιδιώκουν τη βελτίωση των συνθηκών και την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στον επιχειρηματικό κλάδο της Ελλάδας.

Στη συνέχεια του επεισοδίου θα γνωρίσουμε τον Γιάννη Κορδώνη, Head of Product & Innovation της Cardlink, μιας εταιρείας που όλοι γνωρίζουμε, καθώς βλέπουμε το logo της στα περισσότερα POS που βλέπουμε στην καθημερινότητα μας. Όμως η Cardlink δεν είναι μόνο αυτό, παρέχει πολλές άλλες καινοτόμες υπηρεσίες για τις οποίες θα μας μιλήσει αναλυτικά ο κ. Κορδώνης. Ενδεικτικά, αναφέρουμε πως η Cardlink είναι αυτή τη στιγμή είναι ο μεγαλύτερος πάροχος ηλεκτρονικών πληρωμών στη χώρα, ενώ από το 2021 ανήκει και στην Wordline, έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους πληρωμών στον κόσμο.

Έπειτα, θα γνωρίσουμε τον Γιώργο Κολομπάκη, Co-founder και CΟO της Mojo Financial Technologies, της εταιρείας που παρέχει τον ευκολότερο τρόπο για να ενσωματώσει κανείς τραπεζικές λειτουργίες σε οποιαδήποτε επιχείρηση, brand ή υπηρεσία. Ειδικότερα, η Mojo προσφέρει οποιαδήποτε υπηρεσία βρίσκεται κάτω από τον «όρο -ομπρέλα» της εκκαθάρισης χρεωστικών και πιστωτικών καρτών. Οπουδήποτε λοιπόν ένας ιδιώτης ή μια επιχείρηση χρησιμοποιεί την πιστωτική η τη χρεωστική του κάρτα για να πληρώσει, από πίσω μπορεί να βρίσκεται και η Mojo.

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Γραμμένος θα μας συστήσει την Pengu ή αλλίως τον «πιγκουίνο» για όλα τα θελήματα. Η Pengu κάνει κάτι το πολύ διαφορετικό από οποιονδήποτε «παίχτη» στην αγορά του online delivery, καθώς είναι εκεί για να καλύψει κάθε ανάγκη του πελάτη της. Πιο αναλυτικά, η εταιρεία δεν λειτουργεί με κωδικούς προϊόντων όπως οι περισσότερες υπηρεσίες της αγοράς. Αντιθέτως, ο πελάτης μπορεί να μπει στην πλατφόρμα να επιλέξει τι ακριβώς θέλει, να διαλέξει από κατηγορίες και η εταιρεία θα τον εξυπηρετήσει.

Φυσικά, όποιος το επιθυμεί μπορεί να δει το επεισόδιο σε επανάληψη την Κυριακή στις 11:30 στο ONE CHANNEL.

 

«ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ» κάθε Σάββατο στις 11:30 στο ONE Channel
Και κάθε Κυριακή σε επανάληψη στις 11:30
Η νέα σας τηλεοπτική συνήθεια!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις