Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η startup Phare Health “σήκωσε” 2,5 εκατ. λίρες, για προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης για νοσοκομεία

Το αρχικό προϊόν της αξιοποιεί μεγάλα γλωσσικά μοντέλα για να βοηθήσει τα νοσοκομεία να συλλέξουν δεδομένα σχετικά με τη φροντίδα που παρέχουν, να τα βοηθήσει να διαχειριστούν καλύτερα τους πόρους και το κόστος.

Phare Health, μια startup με έδρα το Λονδίνο που κατασκευάζει εργαλεία fintech για νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη συγκέντρωσε 2.5 εκατομμύρια λίρες σε γύρο χρηματοδότησης Seed με επικεφαλής την General Catalyst. Εκτός από την General Catalyst, η KHP Ventures και η Bertelsmann Investments επένδυσαν επίσης σε αυτόν τον γύρο χρηματοδότησης.

Η εταιρεία αναπτύσσει προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσει τα νοσοκομεία να κατανοήσουν καλύτερα την κατάσταση των οικονομικών τους και να έχουν καλύτερη πληροφόρηση σχετικά με το κόστος και τις ταμειακές ροές.

Το αρχικό προϊόν της αξιοποιεί μεγάλα γλωσσικά μοντέλα για να βοηθήσει τα νοσοκομεία να συλλέξουν δεδομένα σχετικά με τη φροντίδα που παρέχουν, να τα βοηθήσει να διαχειριστούν καλύτερα τους πόρους και το κόστος.

Το σύστημα AI εξετάζει όλες τις σημειώσεις ασθενών που γράφονται από κλινικούς ιατρούς. Τα μετατρέπει σε δομημένα, χρησιμοποιήσιμα δεδομένα για διοικητικές, επιχειρησιακές και οικονομικές ομάδες, συμβάλλοντας στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των κλινικών ιατρών και του τρόπου λειτουργίας του νοσοκομείου.

Ως αποτέλεσμα, οι διαχειριστές μπορούν να κατανείμουν τους πόρους σε όλα τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης πιο αποτελεσματικά, επιτρέποντας μια πιο ακριβή κατανόηση της θεραπείας των ασθενών για να οδηγήσουν σε καλύτερα πρότυπα περίθαλψης.

Οι συνιδρυτές και συν-διευθύνοντες σύμβουλοι της Phare Health Dr Martin Seneviratne και Lee Kupferman ήταν μέρος των ομάδων DeepMind Health και Google Health που συνεργάζονται με το NHS σε έργα όπως ο έλεγχος AI για τον καρκίνο του μαστού και ο MedPalm, βοηθός ιατρικής AI, ενώ ο συνιδρυτής και CTO Tymor Hamamsy βρίσκεται στην αιχμή της επιστήμης AI στο Στάνφορντ και το NYU.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις