Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στρατηγική συνεργασία της Lancom με την EXA Infrastructure, για μία νέα εποχή συνδεσιμότητας στη ΝΑ Ευρώπη

Με τη συνεργασία αυτή, η Ελλάδα αποκτά στρατηγική θέση, όσον αφορά στη διασύνδεση της περιοχής με τους μεγάλους κόμβους διακίνησης δεδομένων μέσω του Διαδικτύου (internet exchanges) στην Ευρώπη.

Η Lancom, η ταχέως αναπτυσσόμενη ελληνική εταιρεία που παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες cloud, data center και τηλεπικοινωνιών, και η EXA Infrastructure, η εταιρεία με τη μεγαλύτερη εξειδικευμένη πλατφόρμα ψηφιακών υποδομών διασύνδεσης της Ευρώπης με τη Βόρεια Αμερική, ανακοινώνουν τη στρατηγική συνεργασία τους, με στόχο την ενίσχυση της συνδεσιμότητας και των τηλεπικοινωνιακών υποδομών στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Με τη συνεργασία αυτή, η Ελλάδα αποκτά στρατηγική θέση, όσον αφορά στη διασύνδεση της περιοχής με τους μεγάλους κόμβους διακίνησης δεδομένων μέσω του Διαδικτύου (internet exchanges) στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας, η ΕΧΑ Infrastructure απέκτησε παρουσία στο Balkan Gate Thessaloniki, το τρίτο data center της Lancom, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο «ουδέτερο» data center στη Βόρεια Ελλάδα. Το Balkan Gate βρίσκεται σε στρατηγική θέση, επιτρέποντας την εύκολη διασύνδεση της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, τη Βόρεια Μακεδονία, την Αλβανία και την Τουρκία, έχοντας συνδέσεις με την Ιταλία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Η κίνηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την απευθείας διασύνδεση του Balkan Gate Thessaloniki με τα μεγαλύτερα internet exchanges της Ευρώπης, μέσω των συντομότερων φυσικών διαδρομών, με αποτέλεσμα τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, καθώς και επιχειρήσεις να έχουν άμεση και υψηλής ποιότητας πρόσβαση στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές της Ευρώπης.

«Η συνεργασία της EXA Infrastructure και της Lancom συνεισφέρει σημαντικά στη διαμόρφωση του ψηφιακού μέλλοντος της περιοχής, με την τεχνογνωσία της EXA να παίζει κρίσιμο ρόλο, προκειμένου να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα. Η συνεργασία δημιουργεί απευθείας συνδέσεις με τα πιο σημαντικά internet exchanges της Ευρώπης, κάτι που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην παροχή προηγμένων ψηφιακών υπηρεσιών και στην ενίσχυση της αξιοπιστίας των τηλεπικοινωνιακών συνδέσεων στη Νότια και Ανατολική Ευρώπη. Ανυπομονούμε να δούμε τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει η συνεργασία με την EXA Infrastructure», επεσήμανε ο Γιώργος Νώλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Lancom.

Η συνεργασία EXA Infrastructure – Lancom βοηθά σημαντικά στην εξέλιξη της Ελλάδας σε στρατηγικό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, όσον αφορά στη διακίνηση δεδομένων, και αναμένεται να προσελκύσει περαιτέρω επενδύσεις από τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, σε συνδυασμό με την αύξηση των υποθαλάσσιων καλωδίων που συνδέονται με τη χώρα.

«Η στρατηγική συνεργασία μας με την Lancom αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση του οράματος και των σχεδίων ανάπτυξης για την περιοχή της Μεσογείου, ενισχύοντας περαιτέρω το επίπεδο διασυνδεσιμότητας και τις παρεχόμενες επιλογές από πλευράς υποδομών στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Η EXA Infrastructure παραμένει προσηλωμένη και δεσμεύεται να δημιουργήσει τις υποδομές που απαιτούνται, προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση για διεθνή χωρητικότητα. Ο συνδυασμός των δυνάμεών μας θα δημιουργήσει ένα σημαντικό κόμβο ψηφιακής συνδεσιμότητας, που θα επιτρέψει στους πελάτες μας να υλοποιήσουν τα πλάνα ανάπτυξης τους», ανέφερε ο Nicholas Collins, Chief Commercial Officer της EXA Infrastructure.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις