Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

EY Ελλάδος: Νέα εκπαιδευτική ακαδημία λογιστών για μία δυναμική καριέρα στην ελεγκτική

Η “EY Upskilling Academy for Accountants”, έχει ως στόχο την επανεκπαίδευση κορυφαίων ταλέντων από τον χώρο της λογιστικής, ώστε να αναβαθμίσουν το πλέγμα δεξιοτήτων τους

Η EY Ελλάδος παρουσιάζει μία νέα πρωτοποριακή εκπαιδευτική ακαδημία, για επαγγελματίες λογιστές που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν μία δυναμική καριέρα στην ελεγκτική. Η “EY Upskilling Academy for Accountants”, στοχεύει στην επανεκπαίδευση κορυφαίων ταλέντων από τον χώρο της λογιστικής, ώστε να αναβαθμίσουν το πλέγμα δεξιοτήτων τους αποκτώντας τις απαραίτητες εκείνες γνώσεις και εμπειρίες που θα τους προετοιμάσουν για μία καριέρα ως ορκωτοί ελεγκτές.

Ποια είναι τα οφέλη μίας καριέρας στην ελεγκτική;

Σε μία αγορά που κινείται πιο δυναμικά και απρόβλεπτα από ποτέ, η επανεκπαίδευση (reskilling) και η αναβάθμιση των δεξιοτήτων (upskilling) των εργαζόμενων, αυξάνουν τις πιθανότητες πρόσληψης, ενισχύουν την προσαρμοστικότητα σε νέους ρόλους εργασίας, τροφοδοτούν την επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη και θωρακίζουν τον επαγγελματία του σήμερα έναντι των αλλαγών του αύριο.

Ο ρόλος του ελεγκτή σήμερα, δεν περιορίζεται απλά στην εξασφάλιση της συμμόρφωσης με το ρυθμιστικό πλαίσιο, αλλά εξελίσσεται σε πολύτιμο δημιουργό προστιθέμενης αξίας, καθώς αποτελεί τον συνδετικό κρίκο για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ της επιχείρησης και των ενδιαφερόμενων μερών της – τους μετόχους, τους εργαζόμενους, τους πελάτες και την κοινωνία.

Η μετάβαση από την καριέρα του λογιστή, σε μία καριέρα στις Ελεγκτικές Υπηρεσίες της EY, εξασφαλίζει στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να εργαστούν καθημερινά με διαφορετικούς πελάτες και κλάδους, και να δημιουργήσουν έναν καλύτερο εργασιακό κόσμο, με περισσότερη διαφάνεια και εμπιστοσύνη στις επιχειρήσεις και τις κεφαλαιαγορές.

Παράλληλα, θα λάβουν δια βίου εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών και θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, μέσω του εκτενούς παγκόσμιου δικτύου της EY, «ξεκλειδώνοντας» πολλαπλάσιες ευκαιρίες και νέα μονοπάτια για συνεχή επαγγελματική και οικονομική εξέλιξη, σε μία από τις κορυφαίες ελεγκτικές εταιρείες παγκοσμίως.

Η νέα ακαδημία και ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν

Το “EY Upskilling Academy for Accountants” δομείται σε δύο μέρη. Κατά το πρώτο μέρος, οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν την ελεγκτική διαδικασία, θα αποκτήσουν τεχνικές γνώσεις και θα λάβουν πρακτική εκπαίδευση σε πραγματικά παραδείγματα, καθώς και καθοδήγηση από έμπειρα στελέχη των Ελεγκτικών Υπηρεσιών της EY Ελλάδος. Στο δεύτερο μέρος, οι μελλοντικοί ελεγκτές θα ενισχύσουν τις επιχειρηματικές, επικοινωνιακές και ηγετικές δεξιότητές τους, θα κατανοήσουν τη διαχείριση απόδοσης (performance management), και τις αρχές του project management, ενώ παράλληλα θα επεκτείνουν το επαγγελματικό δίκτυό τους και θα αποκτήσουν έκθεση στον χώρο.

Το πρόγραμμα σπουδών της ακαδημίας επικεντρώνεται στη μεθοδολογία της ελεγκτικής, τον επαγγελματικό σκεπτικισμό, την κριτική σκέψη, και τα διάφορα πλαίσια εταιρικών αναφορών (IFRS / US GAAP).

Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι Λογιστικής, Χρηματοοικονομικής ή Οικονομικών, με εργασιακή εμπειρία 2-4 ετών σε λογιστήρια ή οικονομικές διευθύνσεις, να έχουν ουσιαστική γνώση λογιστικών εργαλείων και του Microsoft Office, καθώς και ευχέρεια στον γραπτό και προφορικό λόγο στα αγγλικά.

Οι EY Ελλάδος και Adecco ενώνουν τις δυνάμεις τους στη διαδικασία προσέλκυσης και επιλογής των υποψηφίων. Η Adecco θα αναλάβει την προσέλκυση και την προ-επιλογή 40 υποψηφίων από το δίκτυό της, μέσω διαδικτυακών συνεντεύξεων βάσει βιογραφικού. Στη συνέχεια, η EY Ελλάδος, έπειτα από προσωπική τηλεφωνική επικοινωνία και τεστ προσωπικότητας, θα επιλέξει τους 30 επικρατέστερους υποψήφιους. Οι επιλαχόντες, αφού παρακολουθήσουν ένα ενημερωτικό webinar από την EY Ελλάδος, θα κληθούν να προετοιμάσουν και να παρουσιάσουν ζωντανά σε επιτροπή στελεχών της EY μία υπόθεση εργασίας (business case) και να περάσουν από προσωπική συνέντευξη, στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα.

Με το πέρας της διαδικασίας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2024, η EY θα επιλέξει τους υποψηφίους που θα παρακολουθήσουν την ακαδημία και θα αναλάβει την επανεκπαίδευσή τους και την ομαλή μετάβασή τους από τα λογιστικά, στον κλάδο των ελεγκτικών υπηρεσιών.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

Με την αφορμή της έναρξης της ακαδημίας, ο κ. Ανδρέας Χατζηδαμιανού, Εταίρος και Επικεφαλής των Ελεγκτικών Υπηρεσιών της EY Ελλάδος, δήλωσε: «Σε ένα ρυθμιστικό περιβάλλον υπό μετασχηματισμό, ο ρόλος του ελεγκτή ως πυλώνα διασφάλισης της ακεραιότητας και συμμόρφωσης των επιχειρήσεων, αλλά και οικοδόμησης εμπιστοσύνης με τα ενδιαφερόμενά τους μέρη, είναι πιο σημαντικός από ποτέ. Μέσα από την ακαδημία EY Upskilling Academy for Accountants, είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που θα συνεισφέρουμε στη διαμόρφωση των ελεγκτών του αύριο, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το επάγγελμα και να λάβουν πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις, μέσα από την υψηλή τεχνογνωσία και την εγκυρότητα των Ελεγκτικών Υπηρεσιών της EY».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις