Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Diorama II της DECA Investments απέκτησε πλειοψηφική συμμετοχή στην Leader

Το Diorama II στοχεύει στην σημαντική ανάπτυξη των εργασιών της εταιρείας προσδοκώντας στην οργανική και μη ανάπτυξη της.

 

Την πρώτη επένδυση του Diorama II ολοκλήρωσε η διαχειρίστρια εταιρεία DECA Investments αποκτώντας πλειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία Leader AE. Ο διευθύνων σύμβουλος της Leader, Αθανάσιος Γιαννακάκος θα διατηρήσει μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Leader είναι μια ελληνική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην αντιπροσώπευση, αποθήκευση, διανομή και εμπορία κυρίως γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων. Με αναμενόμενα έσοδα και κέρδη προ φόρων 70 εκατ. ευρώ και 5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα για το 2023 η εταιρεία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες στον κλάδο. Το Diorama II στοχεύει στην σημαντική ανάπτυξη των εργασιών της εταιρείας προσδοκώντας στην οργανική και μη ανάπτυξη της. Η συμμετοχή στην Leader συνάδει απόλυτα με την στρατηγική του Diorama II, να πραγματοποιεί επενδύσεις σε κερδοφόρες, δυναμικές και αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις.

Το Diorama Investments II RAIFS CA δημιουργήθηκε στο Λουξεμβούργο τον Απρίλιο του 2022 με σκοπό την αγορά πλειοψηφικών ή μεγάλων μειοψηφικών πακέτων μετοχών ελληνικών εταιριών μεσαίου μεγέθους. Οι επενδυτές είναι διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κρατικά επενδυτικά ταμεία, ελληνικοί και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές και διακεκριμένοι Έλληνες επιχειρηματίες. Η διοίκησή του ασκείται από την DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ η οποία αδειοδοτήθηκε και ελέγχεται από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις