Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Mastercard Fintech Forum επιστρέφει: Έναρξη υποβολής των αιτήσεων για τον διαγωνισμό του 2024

Δύο fintechs από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μία θέση στο Start Path, το παγκόσμιο πρόγραμμα της Mastercard για νεοφυείς επιχειρήσεις.

 

Για 2η συνεχή χρονιά η Mastercard φιλοξενεί στην Αθήνα, το Mastercard Fintech Forum και προσκαλεί fintechs από την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης να διαγωνιστούν και να διεκδικήσουν την θέση τους στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τον Ιούνιο του 2024, στο Βερολίνο που δίνει το εισιτήριο για το StartPath, το παγκόσμιο πρόγραμμα της Mastercard για νεοφυείς επιχειρήσεις.

Οι συμμετοχές έχουν ήδη ανοίξει και οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να καταθέσουν τη συμμετοχή τους στην πλατόρμα, μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου, 2024.

Το Mastercard Fintech Forum θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2024 και αποτελεί μία πρωτοβουλία που εστιάζει στη στήριξη των νεοσύστατων επιχειρήσεων, φέρνοντας κοντά στελέχη του χρηματοοικονομικού κλάδου, fintech επιχειρήσεις, επενδυτές και εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου με στόχο να πυροδοτήσει συζητήσεις για τις νέες τάσεις του fintech οικοσυστήματος καθώς και γόνιμες μελλοντικές συνεργασίες. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχουσες νεοσύστατες επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους πλάνο, εστιάζοντας στην καινοτομία της ιδέας τους και παράλληλα να δικτυωθούν με Επενδυτές, Venture Capitals και επιχειρηματίες του κλάδου των Τραπεζών.

Οι δύο εταιρείες που θα επιλεχθούν από τους κριτές και το κοινό, θα κερδίσουν το εισιτήριο για την κύρια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο και θα συγκεντρώσει τους νικητές των επιμέρους περιφερειακών εκδηλώσεων, διεκδικώντας μία θέση στην τελική φάση επιλογής του Mastercard StartPath.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η εταιρεία Kipp από το Ισραήλ, που αναδείχτηκε ως νικήτρια στον περσινό διαγωνισμό της Αθήνας, κατέκτησε την πρώτη θέση στην τελική φάση του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το 2023.

Πέρα από το διαγωνιστικό κομμάτι, στο Mastercard Fintech Forum της Αθήνας θα παρευρεθούν ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων, υψηλόβαθμα διεθνή στελεχή της Μastercard, επενδυτές, επιχειρηματίες και ηγέτες των κλάδων της καινοτομίας, των Venture Capitals και των εταιριών τεχνολογίας καθώς επίσης και τραπεζικούς εκπροσώπους από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο και το Ισραήλ. Πρόκειται για μία ευκαιρία δικτύωσης που βοηθάει τις νεοφυείς fintechs να αποκτήσουν πρόσβαση σε στρατηγικές συνεργασίες, ευκαιρίες συν-καινοτομίας και συμμετοχή στο παγκόσμιο δίκτυο της Mastercard.

Ο Παναγιώτης Πολύδωρος, Country Manager της Mastercard για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, δήλωσε: «Στη Mastercard, θέλουμε να αναδεικνύουμε την καινοτομία σε κάθε πτυχή των δραστηριοτήτων μας. Το οικοσύστημα των νεοφυών fintech επιχειρήσεων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη έχει παρουσιάσει άνθιση και πραγματικά αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που στεκόμαστε αρωγοί στην ανάπτυξη των νεοσύστατων επιχειρήσεων, προσφέροντάς τους ουσιαστικές ευκαιρίες για εξέλιξη. Θέλω να ενθαρρύνω κάθε fintech να συμμετάσχει στο Athens Fintech Forum, να μοιραστεί τις προτάσεις της και να συμβάλει στην ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και τεχνολογιών που θα διαμορφώσουν το μέλλον του κλάδου των fintech

Οι για συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ανοιχτές σε fintechs από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο και το Ισραήλ, ενώ η πρόσβαση στην εκδήλωση θα γίνεται μόνο με πρόσκληση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις