Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το efood κομμάτι της καθημερινότητάς μας

Ξεκινώντας ως μία Startup, έφτασε σήμερα να αποτελεί την υπ’ αριθμόν 1 υπηρεσία delivery στην Ελλάδα, με χιλιάδες ανθρώπους να τη χρησιμοποιούν καθημερινά.

 

Τα τελευταία χρόνια η αγοραστική συνήθεια και η καταναλωτική συμπεριφορά έχουν αλλάξει και μετασχηματιστεί ριζικά. Η ενσωμάτωση της τεχνολογίας ολοένα και περισσότερο στη ζωή μας και η καθημερινή ενασχόληση και διάδραση με τα social media έχουν διαμορφώσει καταλυτικά τον τρόπο που αγοράζουμε προϊόντα και υπηρεσίες. Το efood, από το 2011, έχει φέρει τη δική του αλλαγή στον τομέα που δραστηριοποιείται, εκείνον του online delivery στην Ελλάδα.

Ξεκινώντας ως μία Startup, έφτασε σήμερα να αποτελεί την υπ’ αριθμόν 1 υπηρεσία delivery στην Ελλάδα, με χιλιάδες ανθρώπους να τη χρησιμοποιούν καθημερινά.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας; Ένα κράμα της τεχνολογικής επένδυσης της εταιρείας, των καινοτόμων ιδεών και υπηρεσιών που απαρτίζουν την πλατφόρμα, των στρατηγικών συνεργασιών και της τεχνογνωσίας και εμπειρίας των μελών της ομάδας της.

Πέρα από την ευκολία και την εξοικονόμηση χρόνου που έφερε στη ζωή των χρηστών του, το efood, δημιούργησε νέο πλαίσιο συνεργασίας και για τα καταστήματα, ενώ διαμόρφωσε την ταυτότητα του επαγγέλματος του διανομέα. Για αρκετά χρόνια, το efood αναλάμβανε αποκλειστικά τη διανομή φαγητού στους χρήστες της πλατφόρμας, δίνοντας φυσικά την ευκαιρία σε καταστήματα εστίασης να δικτυωθούν και να προβληθούν σε πολλά «μάτια», χρησιμοποιώντας ένα μόνο κανάλι επικοινωνίας. Το 2018, με την εμφάνιση της νέας πρωτοπόρας υπηρεσίας Delivered by efood, όλα τα δεδομένα άλλαξαν. Το efood απέκτησε τον δικό του στόλο, ανοίγοντας νέες ευκαιρίας δραστηριότητας, αλλά και αγοράς.

Καταστήματα που δεν ανήκουν στον κλάδο της εστίασης και δεν έχουν στην κατοχή τους οχήματα διανομής, αποκτούν τη δυνατότητα εμπορικής συναλλαγής με τους χρήστες του efood αξιοποιώντας τον στόλο του. Με τον τρόπο αυτό, εντάσσονται στο efood καταστήματα που παρέχουν διαφορετικά προϊόντα και κωδικούς και όχι μόνο φαγητό. Οι χρήστες πλέον κρατούν στο χέρι τους μία ολοκληρωμένη αγορά με ποικίλες επιλογές, ενώ παράλληλα άνοιξαν νέες θέσεις απασχόλησης και συνεργασίας με τους επαγγελματίες διανομείς. Τo efood προσφέρει στους συνεργάτες διανομείς του ουσιαστικές παροχές που ο κλάδος δεν είχε συνηθίσει. Συγκεκριμένα προχώρησε στην ένταξη νέων μοντέλων συνεργασίας και εργασίας, ασφάλεια εργαζομένων, παροχή εξοπλισμού, σεμινάρια εξειδίκευσης και φυσικά ανταγωνιστικές απολαβές.

Μία ακόμα καινοτομία που έφερε στη χώρα μας το efood είναι το quick commerce. Με την ένταξη του efood market στις υπηρεσίες του, το efood απογειώθηκε. Η δική του υπηρεσία super market, με δικά του dark stores σε πολλές περιοχές σε όλη την Ελλάδα, δικό του στόλο να διανέμει τις παραγγελίας μέσα σε μόλις λίγα λεπτά στην πόρτα του χρήστη, έκαναν το Last Mile βασική ανάγκη πλέον της αγοράς.

Δεν είναι λίγοι οι λόγοι που το efood έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, το δικό μας efood. Πέρα από το γεγονός ότι προσφέρει όλη την αγορά μέσα σε λίγα λεπτά σε όποιο μέρος επιθυμεί κανείς, συμμαχεί με τους χρήστες, καλώντας τους σε δράσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς. Με την υπηρεσία Love Delivered, το efood σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων και της κοινωνίας όποτε υπάρχει ανάγκη. Φυσικά, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να υποστηρίξουν την εκάστοτε δράση, με λίγα μόλις λεπτά του ευρώ, μέσα από τις παραγγελίες τους στην πλατφόρμα.

Η επιτυχία του efood βασίζεται στη σκληρή δουλειά και τη συνεχή έρευνα για καινοτομία και εξέλιξη. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η ομάδα του efood παίζει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξή του και τη θέση του στην αγορά, αλλά και στην καρδιά των ανθρώπων. Με έρευνα, εξειδίκευση, τεχνογνωσία, ρίσκο, Out of the box ιδέες και άμεση εμπλοκή με την κοινωνία και τις ανάγκες της, το efood θα συνεχίσει να γράφει τη δική του ιστορία επιτυχίας, ως leader και trendsetter του κλάδου του.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Startupper MAG #44

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις