Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Samsung Galaxy S24 έρχεται και σηματοδοτεί τη μετάβαση στην εποχή των ΑΙ smartphones

Ο κορεάτικος τεχνολογικός κολοσσός αναμένεται να παρουσιάσει την Galaxy S24 στο πλαίσιο του Galaxy Unpacked 2024 για στις 17 Ιανουαρίου

Η Samsung Electronics θεωρεί πως η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι το «κλειδί» για να πετύχει μεγαλύτερες πωλήσεις φέτος, για αυτό και σχεδιάζει να ενσωματώσει AI συστήματα στις νέες της συσκευές. Ειδικότερα, ο κορεάτικος τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει το Galaxy Unpacked 2024 για στις 17 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστεί η πολυανάμενόμενη σειρά Samsung Galaxy S24, η οποία θα έχει στο επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο SAP Center στην Καλιφόρνια, ενώ θα είναι διαθέσιμη και σε ζωντανή μετάδοση στο τόσο την επίσημη ιστοσελίδα της Samsung όσο και στο κανάλι της στο YouTube, στις 8:00 μ.μ. το απόγευμα.

Η νέα σειρά αναμένεται να είναι η πιο πρωτοποριακή που έχει παρουσιάσει η Samsung μέχρι σήμερα. Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρεία είχε ανακοινώσει νωρίτερα φέτος πως το επόμενο smartphone της θα είναι ενισχυμένο με «Galaxy AI» που τροφοδοτείται τόσο από την ενσωματωμένη NPU της συσκευής, όσο και από cloud-based λύσεις. Μάλιστα, μια από τις πιο συναρπαστικές λειτουργίες που αναμένεται να έχουν οι νέες συσκευές είναι το AI Live Translate Call, το οποίο θα εμφανίζει μεταφρασμένη σε κείμενο τη συνομιλία κατά τη διάρκεια των κλήσεων και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο.

Η Counterpoint Research εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του 2027 θα υπάρχουν στην αγορά περισσότερες από 1 δισ. συσκευές με ενσωματωμένα generative AI συστήματα. Το ChatGPT, καθώς και τα Dall-E εργαλεία της OpenAI ήταν αυτά που μπορούμε να πούμε ότι ξεκίνησαν την τάση του generative AI, η οποία σιγά σιγά κατέκτησε τον κόσμο της τεχνολογίας. Στο μέλλον τα συγκεκριμένα συστήματα αναμένεται να ενσωματωθούν όλο και περισσότερο στις συσκευές που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις