Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Satoshi Nakamoto έλαβε 1,2 εκατ. δολάρια bitcoin πυροδοτώντας νέες εικασίες

Ένα πορτοφόλι που δημιουργήθηκε από τον Satoshi Nakamoto, το λεγόμενο πορτοφόλι Genesis που ήταν το πρώτο που δημιουργήθηκε ποτέ στο δίκτυο bitcoin, έλαβε τη συναλλαγή, πυροδοτώντας εικασίες ότι ο δημιουργός του bitcoin είχε «ξυπνήσει».

Ο μυστηριώδης δημιουργός του Bitcoin Satoshi Nakamoto έχει λάβει σχεδόν 26 bitcoin αξίας 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων, περίπου 10 χρόνια μετά την εξαφάνισή τους.

Ένα πορτοφόλι που δημιουργήθηκε από τον Satoshi Nakamoto, το λεγόμενο πορτοφόλι Genesis που ήταν το πρώτο που δημιουργήθηκε ποτέ στο δίκτυο bitcoin, έλαβε τη συναλλαγή, πυροδοτώντας εικασίες ότι ο δημιουργός του bitcoin είχε «ξυπνήσει».

Είτε ο Satoshi ξύπνησε, αγόρασε 27 bitcoin από την Binance και τα κατέθεσε στο πορτοφόλι του, είτε κάποιος μόλις έκαψε ένα εκατομμύριο δολάρια», έγραψε στο X ο Conor Grogan, διευθυντής στο bitcoin και το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase, μαζί με έναν σύνδεσμο της Arkham Intelligence που δείχνει τη συναλλαγή. Ο Grogan πρόσθεσε ότι σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να είναι «κάποιο είδος περίεργου σχεδίου μάρκετινγκ ETF», αναφερόμενος στον στενά παρακολουθούμενο αγώνα από γίγαντες της Wall Street, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, BlackRock, για να φέρει στην αγορά ένα πολυαναμενόμενο spot bitcoin-traded fund (ETF).

Η τελευταία συναλλαγή αύξησε την αξία του bitcoin που υπήρχε στο πορτοφόλι Genesis, το οποίο αρχικά κατείχε τα 50 bitcoin που δημιουργήθηκαν από το πρώτο μπλοκ bitcoin και δεν έχει στείλει κανένα bitcoin από τότε που εξαφανίστηκε ο Satoshi Nakamoto, σε λίγο λιγότερο από 100, αξίας περίπου 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ταυτότητα του Satoshi Nakamoto, ο οποίος εξαφανίστηκε στα τέλη του 2010 μετά τη δημοσίευση της λευκής βίβλου του bitcoin το 2008, έχει γίνει αντικείμενο έντονης συζήτησης καθώς η τιμή του bitcoin έχει αυξηθεί με το όνομα να συνδέεται με διάφορους προγραμματιστές αλλά και τους λεγόμενους cypherpunks με την πάροδο των ετών.

Εάν ο Satoshi Nakamoto είναι ακόμα ζωντανός, αν και δεν είναι καν γνωστό αν είναι άτομο ή ομάδα, πιστεύεται ότι ελέγχουν πάνω από 1 εκατομμύριο bitcoin, αξίας σχεδόν 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τοποθετώντας τους στους 25 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Forbes.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις