Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Copilot της Microsoft δεν έχει επηρεάσει τις λήψεις ή τα έσοδα του Chat gpt, παρά τη δωρεάν πρόσβαση στο GPT-4

Η εφαρμογή της Microsoft κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο Google Play στις 20 Δεκεμβρίου, αλλά τις πρώτες ημέρες, δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, πιθανότατα επειδή δεν υπήρξε προώθηση στο Play Store κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

 

Το Microsoft Copilot, το πρόσφατα λανσαρισμένο AI chatbot της εταιρείας που δημιουργήθηκε με τεχνολογίες της OpenAI, δεν φαίνεται ακόμη να απομακρύνει τους χρήστες από το Chat gpt της OpenAI, σύμφωνα με μια νέα ανάλυση. Το Copilot, το οποίο συνδυάζει ένα chatbot AI με μια λειτουργία Image Creator που τροφοδοτείται από το DALL-E 3, ξεχωρίζει για την προσφορά δωρεάν πρόσβασης στη νεότερη τεχνολογία GPT-4 της OpenAI, κάτι που χρεώνει η OpenAI στο Chat gpt, το οποίο τρέχει στο GPT-3.5. Δεδομένου ότι είναι μια δωρεάν εναλλακτική λύση, είναι κάπως περίεργο το γεγονός ότι η κυκλοφορία του Copilot δεν έχει φαινομενικά επηρεάσει τις λήψεις ή τα έσοδα του ChatGPT ακόμη.

Ο πάροχος πληροφοριών App Store Appfigures, ο οποίος πραγματοποίησε τη νέα ανάλυση, θεωρεί ότι η κυκλοφορία του Copilot έχει περάσει σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη από τους δυνητικούς καταναλωτές, κάτι που θα μπορούσε να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Η εφαρμογή της Microsoft κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο Google Play στις 20 Δεκεμβρίου, αλλά τις πρώτες ημέρες, δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, πιθανότατα επειδή δεν υπήρξε προώθηση στο Play Store κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Στη συνέχεια, η εφαρμογή κυκλοφόρησε στο App Store στις 28 Δεκεμβρίου, αλλά δεν χρησιμοποιεί τις διαφημίσεις αναζήτησης της Apple για να κερδίσει την προσοχή των δυνητικών χρηστών iOS. Με τις διαφημίσεις αναζήτησης, το Copilot θα μπορούσε να εμφανιστεί ως κορυφαίο αποτέλεσμα αναζήτησης όταν οι χρήστες πληκτρολογούσαν σχετικούς όρους όπως “AI chatbot” ή ακόμα και “Chat gpt”.

Μέχρι σήμερα, το Copilot έχει σημειώσει μόνο 2.1 εκατομμύρια λήψεις σε iOS και Android (από τις 5 Ιανουαρίου 2024). Οι ημερήσιες λήψεις κορυφώθηκαν στις 413.000 και έκτοτε έχουν επιβραδυνθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα. Στις 5 Ιανουαρίου, η εφαρμογή είδε μόνο 194.000 συνολικές λήψεις, για παράδειγμα. Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη αγορά του Copilot με το 24% των λήψεων, ακολουθούμενη από τη Γερμανία, την Ινδία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σε αντίθεση με ορισμένες εφαρμογές, οι εγκαταστάσεις του Copilot κατανέμονται επίσης κάπως ομοιόμορφα σε iOS και Android, με 59% στο Google Play έναντι 41% στο App Store.

Σύμφωνα με το Appfigures, οι λήψεις του Chat gpt έχουν επίσης επιβραδυνθεί τον Δεκέμβριο, αλλά αυτό ξεκίνησε πριν από την κυκλοφορία του Copilot. Κατά τη διάρκεια της περιόδου που το Copilot συγκέντρωνε τις 2,1 εκατομμύρια λήψεις, το Chat gpt κέρδισε άλλα 4,2 εκατομμύρια λήψεις. Η εταιρεία δήλωσε στο TechCrunch ότι δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει ότι το ίδιο το Copilot έχει αντίκτυπο στις εγκαταστάσεις του ChatGPT ή στα έσοδά του, τα τελευταία από τα οποία συνεχίζουν να αυξάνονται, στην πραγματικότητα.

Το Chat gpt σημείωσε μεγάλη επιτυχία κατά την κυκλοφορία του, ξεπερνώντας τις 500.000 λήψεις τις πρώτες έξι ημέρες του. Το Copilot δεν έχει την ίδια προσοχή, ίσως επειδή το Chat gpt έχει ήδη μια αφοσιωμένη βάση λήψεων ή επειδή η έλλειψη προώθησης σήμαινε ότι πολλοί δυνητικοί χρήστες έχασαν τα νέα για το λανσάρισμά του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις