Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα χρηματοδότηση για την Feel Therapeutics και νέα μέλη στην συμβουλευτική επιτροπή

Η Feel Therapeutics ανακοίνωσε νέα χρηματοδότηση από τη Satori Neuro, τη Metavallon VC και υφιστάμενους επενδυτές, ενώ ο Μισέλ Βουνάτσος εισήλθε στη συμβουλευτική επιτροπή.

Η Feel Therapeutics, η εταιρεία ψηφιακής ιατρικής ακριβείας για την ψυχική και συμπεριφορική υγεία ανακοίνωσε νέα χρηματοδότηση από τη Satori Neuro, τη Metavallon VC και υφιστάμενους επενδυτές όπως η SOSV, η SeedtoB και άλλοι, για να τροφοδοτήσει τα σχέδια επέκτασής της. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι ο Μισέλ Βουνάτσος, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Biogen, εντάχθηκε ως Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της.

Επίσης η Amy Kruse, Chief Investment Officer της Satori Neuro, ενός πρωτοποριακού VC που επικεντρώνεται στην ψυχική υγεία, τη νευροτεχνολογία και την ανθρώπινη ανάπτυξη, εντάχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο. Αυτοί οι νέοι επενδυτές εντάσσονται στην υπάρχουσα ομάδα επενδυτών της Feel, η οποία περιλαμβάνει τους Felicis, SOSV, Anthemis, SeedtoB και άλλους, που συνεχίζουν να υποστηρίζουν την εταιρεία.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Μισέλ Βουνάτσο και την Amy Kruse στη Feel. Η αξιοσημείωτη εμπειρία του Μισέλ, μαζί με τη βαθιά τεχνογνωσία της Amy στη νευροτεχνολογία, φέρνουν ένα ανεκτίμητο βάθος γνώσης και ηγεσίας στην ομάδα μας», δήλωσε ο Γιώργος Ελευθερίου, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Feel.

Ο Χάρης Τσίρμπας, συνιδρυτής και CTO, πρόσθεσε: «Η συνδυασμένη εμπειρία τους θα είναι καθοριστική καθώς κλιμακώνουμε τις προσπάθειές μας να αξιοποιήσουμε τη δύναμη των αντικειμενικών δεδομένων για τη διάγνωση, τη διαχείριση και τη φροντίδα της ψυχικής υγείας στην ιατρική ακριβείας. Είναι μια συναρπαστική στιγμή για τη Feel, καθώς αντλούμε από τις ιδέες τους για να προωθήσουμε την καινοτομία και να εκπληρώσουμε τη δέσμευσή μας για τη βελτίωση της ζωής».

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, ο Μισέλ Βουνάτσος φέρνει πλούσια εμπειρία και διορατικότητα, έχοντας ηγηθεί της Biogen, μιας από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως στις νευροεπιστήμες. Η στρατηγική καθοδήγηση και η ηγεσία του θα είναι καθοριστικής σημασίας για την αποστολή της Feel να μεταμορφώσει την ψυχική και συμπεριφορική υγεία. Εκτός από τον ρόλο του στην Biogen, ο Βουνάτσος διετέλεσε Πρόεδρος της Merck & Co. και κατείχε διάφορους ρόλους αυξανόμενης ευθύνης από το 1996 έως το 2016, όπου ανέπτυξε σημαντικά την επιχείρηση και ηγήθηκε στρατηγικών εξελίξεων. Η παγκόσμια εμπειρία του στις επιστήμες της ζωής, στη νευροεπιστήμη και πέρα από αυτήν θα φέρει ένα βάθος διορατικότητας ζωτικής σημασίας για την προώθηση των στόχων της Feel.

«Είμαι ενθουσιασμένος που συμμετέχω στην Feel Therapeutics σε αυτή την κομβική στιγμή του ταξιδιού τους», δήλωσε ο Μισέλ Βουνάτσος. «Η σύγκλιση των δεδομένων και της ψυχικής υγείας δημιουργεί πρωτοφανείς ευκαιρίες στον τομέα της συμπεριφορικής υγείας. Η προσέγγιση της Feel στην ιατρική ακριβείας στην ψυχική και συμπεριφορική υγεία μπορεί να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε, παρακολουθούμε και αντιμετωπίζουμε αυτές τις καταστάσεις. Ανυπομονώ να συμβάλω στο όραμα της Feel για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων για άτομα σε όλο τον κόσμο».

«Εμπνέομαι από τη δυνατότητα να διαταράξω τα παραδοσιακά παραδείγματα ψυχικής υγείας», δήλωσε η Amy Kruse. «Η προσέγγιση της Feel στην ψηφιακή ιατρική ακριβείας ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το πάθος μου για καινοτομία στην υγειονομική περίθαλψη. Είμαι πρόθυμη να συνεισφέρω σε μια ομάδα που υπόσχεται να ενισχύσει τη διαχείριση της ψυχικής υγείας και να ενδυναμώσει τους ασθενείς με βαθύτερες γνώσεις που βασίζονται σε δεδομένα για την ευημερία τους».

Η Feel έχει συνεργαστεί με αρκετές από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες βιοεπιστημών για κλινικές και πραγματικές μελέτες και τη βελτίωση της συμμόρφωσης και των αποτελεσμάτων των ασθενών παράλληλα με τα φάρμακα. Πέρυσι, η Feel πρόσθεσε επίσης ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ για την τεχνολογία ανίχνευσης συναισθημάτων στο χαρτοφυλάκιο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της και δημοσίευσε 5 μελέτες σε περιοδικά με κριτές.

Καθώς η εταιρεία επεκτείνει τις δραστηριότητές της, προσλαμβάνει ενεργά για διάφορους ρόλους επιχειρηματικής ανάπτυξης, λειτουργίας και τεχνολογίας στην Αθήνα και το Σαν Φρανσίσκο.

Feel Therapeutics: Χρηματοδότηση ύψους 4 εκατ. δολαρίων με συμμετοχή από την Genesis Ventures και επενδυτικούς αγγέλους

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις