Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Quora: “Σήκωσε” 75 εκατ. δολάρια για το AI chatbot Poe

Από την κυκλοφορία του Poe πριν από περίπου ένα χρόνο, η Quora φαίνεται πως ακολουθεί ανοδική πορεία, με την πλατφόρμα να έχει πάνω από 400 εκατομμύρια μηνιαίους επισκέπτες.

Η Quora “σήκωσε” χρηματοδότηση ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Andreessen Horowitz (a16z), τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη του Poe, του AI chatbot της Quora.

Αυτό που κάνει τα chatbots AI της Quora να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα είναι πως η Quora προσπαθεί να αναπτύξει το δικό της υποσύνολο της οικονομίας των δημιουργών με βάση τα chatbots AI. Έτσι, αντί ένας δημιουργός να ζει από τα έσοδα από διαφημίσεις YouTube, μπορεί να προσπαθήσει να πληρώσει τους λογαριασμούς δημιουργώντας ενδιαφέροντα bots AI.

Τον Οκτώβριο, η Quora ξεκίνησε αυτό το πρόγραμμα δημιουργίας εσόδων από δημιουργούς για το Poe, το οποίο επιτρέπει στους ανθρώπους που δημιουργούν bots να δημιουργούν έσοδα. Ακόμη και οι προγραμματιστές που ενσωματώνουν bots με το Poe AI είναι δυνατόν να κερδίσουν χρήματα.

Η Quora ποντάρει πολλά στους δημιουργούς, αλλά αυτή η μεγάλη συγκέντρωση χρημάτων επιτρέπει στην εταιρεία να προσελκύσει ταλαντούχους προγραμματιστές στο Poe με την υπόσχεση οικονομικής αποζημίωσης. Επιπλέον, το Poe συγκεντρώνει ένα ευρύ φάσμα μοντέλων AI κειμένου και εικόνας όπως το ChatGPT, το DALL-E 3, το Claude 2, το Stable Diffusion, το Llama και άλλα, το οποίο δίνει στους δημιουργούς μια τεράστια ποικιλία εργαλείων για χρήση.

Όταν η Quora συγκέντρωσε για τελευταία φορά χρηματοδότηση VC το 2017, η εταιρεία αποτιμήθηκε σε περίπου 1.8 δισεκατομμύρια δολάρια. Αλλά η τελευταία αύξηση της Quora αποτιμά την εταιρεία σε μόλις 500 εκατομμύρια δολάρια, μια απότομη πτώση από την προηγούμενη αύξησή της.

Από την κυκλοφορία του Poe πριν από περίπου ένα χρόνο, ωστόσο, η Quora φαίνεται πως ακολουθεί ανοδική πορεία, με την πλατφόρμα να έχει πάνω από 400 εκατομμύρια μηνιαίους επισκέπτες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις