Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Rabbit Inc.: Μια νέα startup που κάνει ντεμπούτο στο CES 2024 και αλλάζει όσα ξέραμε για τους εικονικούς βοηθούς

Η συσκευή ονομάζεται R1 και πρόκειται για έναν εικονικό βοηθό που μαθαίνει ό, τι ψηφιακές δουλειές του ανατεθούν.

Η Rabbit Inc., μια νέα startup AI κάνει το ντεμπούτο της με μια φιλική και οικονομική συσκευή που ονομάζεται R1 στην CES 2024. Πρόκειται για έναν εικονικό βοηθό που μαθαίνει ό, τι ψηφιακές δουλειές του ανατεθούν.
Το R1 είναι μια κόκκινη-πορτοκαλί, τετραγωνική συσκευή περίπου στο μέγεθος μιας στοίβας σημειώσεων Post-It. Σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη σουηδική εταιρεία Teenage Engineering.Το R1 διαθέτει οθόνη αφής 2,88 ιντσών στην αριστερή πλευρά και υπάρχει ένας αναλογικός τροχός κύλισης στα δεξιά του. Πάνω από τον τροχό κύλισης υπάρχει μια κάμερα που μπορεί να περιστραφεί 360 μοίρες. Ονομάζεται “Rabbit Eye” και όταν δεν χρησιμοποιείται, η κάμερα κοιτάζει προς τα πάνω ή προς τα κάτω, ένα de facto κλείστρο απορρήτου. Μπορεί να το χρησιμοποιηθεί για selfie ή ως πίσω κάμερα, αλλά και για βιντεοκλήσεις, χωρίς να προορίζεται να χρησιμοποιηθεί όπως μια παραδοσιακή κάμερα smartphone.
Αυτή η συσκευή δεν προορίζεται σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει ένα smartphone. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρακολουθήσει κάποιος ταινίες ή να παίξει παιχνίδια. Αντ ‘αυτού, προορίζεται να πάρει και να διευκολύνει απλά καθήκοντα. Μπορεί να καλέσει ένα ταξί, με το πάτημα του κουμπιού push-to-talk. Το R1 θα χρειαστεί μερικά δευτερόλεπτα για να αναλύσει το αίτημα, στη συνέχεια θα εμφανίσει κάρτες στην οθόνη που θα δείχνουν τον ναύλο και άλλες λεπτομέρειες και, στη συνέχεια, θα ζητήσει τη διαδρομή. Αυτή η διαδικασία είναι η ίδια σε διάφορες κατηγορίες, όπως για κράτηση σε ένα εστιατόριο ή για ένα αεροπορικό εισιτήριο.
Το R1 δεν διαθέτει ενσωματωμένες εφαρμογές. Επίσης, δεν συνδέεται με API εφαρμογών, διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών, τις πύλες λογισμικού που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες cloud για αιτήματα δεδομένων. Δεν υπάρχουν προσθήκες και λογαριασμοί διακομιστή μεσολάβησης και δεν αντιστοιχίζεται με το smartphone.
Η Rabbit Inc. ισχυρίζεται ότι δεν αποθηκεύει διαπιστευτήρια χρήστη για υπηρεσίες τρίτων. Επίσης, όλος ο έλεγχος ταυτότητας πραγματοποιείται στα συστήματα σύνδεσης της υπηρεσίας τρίτου μέρους και ο χρήστης είναι ελεύθερος να αποσυνδέσει την πρόσβαση του Rabbit OS ανά πάσα στιγμή και να διαγράψει τυχόν αποθηκευμένα δεδομένα. Το R1 χρησιμοποιεί ένα κουμπί push-to-talk, όπως ένα walkie-talkie, για να ενεργοποιήσει τη γραμμή φωνητικών εντολών, δεν υπάρχει λέξη αφύπνισης, οπότε το R1 δεν χρειάζεται να ακούει συνεχώς όπως κάνουν οι περισσότεροι δημοφιλείς βοηθοί φωνής. Το μικρόφωνο στη συσκευή ενεργοποιείται και εγγράφει ήχο μόνο όταν πατηθεί αυτό το κουμπί.
Το backend χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό μεγάλων γλωσσικών μοντέλων για να κατανοήσει την πρόθεση του χρήστη, με την υποστήριξη του Chat gpt της OpenAI, και μεγάλων μοντέλων δράσης που αναπτύχθηκαν από την Rabbit Inc., τα οποία θα πραγματοποιήσουν τα αιτήματα. Αυτές οι LLM μαθαίνουν με επίδειξη, παρατηρούν πώς ένας άνθρωπος εκτελεί μια εργασία μέσω μιας διεπαφής κινητού, επιτραπέζιου υπολογιστή ή cloud και στη συνέχεια αναπαράγουν αυτήν την εργασία μόνοι τους. Η εταιρεία έχει εκπαιδεύσει διάφορες ενέργειες για τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές και οι δυνατότητες του Rabbit θα αυξηθούν με την πάροδο του χρόνου.
Όλοι έχουμε συνηθίσει να μιλάμε στις συσκευές μας μέχρι τώρα, ζητώντας από φωνητικούς βοηθούς όπως η Siri ή το Google Assistant να στείλουν ένα μήνυμα κειμένου ή να εμφανίσουν το Daft Punk. Αλλά το Rabbit κάνει τα πράγματα διαφορετικά. Το Rabbit OS είναι κατασκευασμένο για να χειρίζεται όχι μόνο εργασίες αλλά και «θελήματα», τα οποία είναι από τη φύση τους πιο περίπλοκα και απαιτούν αλληλεπιδράσεις σε πραγματικό χρόνο. Μερικά παραδείγματα που προσφέρει η εταιρεία είναι η έρευνα ταξιδιωτικών δρομολογίων και η κράτηση της καλύτερης επιλογής για το πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό σας ή η προσθήκη αντικειμένων σε ένα εικονικό καλάθι παντοπωλείου και, στη συνέχεια, η ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων βημάτων για το check out και την πληρωμή.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις