Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

nvisionist: Υποψήφια για το Future Unicorn Award 2024

Μία ακόμη εθνική επιτυχία από την διεθνώς βραβευμένη ελληνική startup, nvisionis, που εκπροσωπεί την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του DIGITALEUROPE και είναι ήδη στο top 10 των κορυφαίων ευρωπαϊκών τεχνολογικών scale-up, υποψήφια για το Future Unicorn Award 2024.

 

Η κορυφαία ελληνική startup nvisionist ανακοινώθηκε επίσημα ως μία από τις 10 κορυφαίες υποψήφιες εταιρείες για το βραβείο Future Unicorn Award 2024 του DIGITALEUROPE, το ετήσιο διεθνές βραβείο που αναγνωρίζει τις πιο υποσχόμενες ευρωπαϊκές τεχνολογικές επιχειρήσεις scale-up. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 21 Φεβρουαρίου στο Masters of Digital, την ετήσια εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανίας Ψηφιακής Τεχνολογίας DIGITALEUROPE από την Iliana Ivanova, Ευρωπαία Επίτροπο Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Παιδείας και Νεολαίας.

Τα βραβεία Future Unicorn Award, που διεξάγονται για έβδομη συνεχή χρονιά, τιμούν τις επιχειρήσεις scale-up από όλη την Ευρώπη που έχουν τη δυνατότητα να γίνουν οι μελλοντικοί τεχνολογικοί «γίγαντες» της Ευρώπης. Το Βραβείο αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την προβολή των επίδοξων ευρωπαϊκών νεοφυών επιχειρήσεων που μπορούν να γίνουν τεχνολογικοί «μονόκεροι», διαθέτουν δηλαδή τις προοπτικές για να αξιολογηθεί η αξία τους άνω του €1 δισεκατομμυρίου.

Σκοπός του θεσμού είναι να αποδείξει ότι η Ευρώπη έχει αυτό που χρειάζεται για να γίνει ένας ψηφιακός ηγέτης. O DIGITALEUROPE, μάλιστα, έχει θέσει ως στόχο η Ευρώπη να διπλασιάσει τον αριθμό των τεχνολογικών «μονόκερών» της έως το 2030, ως μία από τις σημαντικότερες λύσεις για να καταστεί η Ευρώπη μια ψηφιακή υπερδύναμη.

Φέτος, εκτός από την nvisionist που εκπροσωπεί την Ελλάδα, το βραβείο διεκδικούν 9 ακόμη ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Η nvisionist επιλέχθηκε λόγω της ευρωστίας του επιχειρηματικού της μοντέλου, της ικανότητας προσέλκυσης επενδύσεων και των αναπτυξιακών της δυνατοτήτων. Παράλληλα πληροί τα κριτήρια αξιοποίησης καινοτόμων και «πράσινων» τεχνολογιών όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence), η Μηχανική Μάθηση (Machine Learning) και η χρήση βιώσιμων και φιλικών πρακτικών προς το περιβάλλον (CleanTech/GreenTech), επιπλέον αποτελεί τον απόλυτο σύμμαχο για την απολιγνιτοποίηση και της επίτευξη του στόχου του zero emissions.

«Σήμερα, μόνο το 9% των παγκόσμιων μονόκερων προέρχεται από την Ευρώπη και μόνο το 4,5% από την Ε.Ε. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ποσοστό, ειδικά σε μια εποχή που η Ευρώπη επιδιώκει να επιβεβαιώσει το παγκόσμιο ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα και να γίνει ψηφιακή υπερδύναμη. Ο φετινός εντυπωσιακός κατάλογος των πιο λαμπρών scale-ups, αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα τη δυναμική των Ευρωπαίων καινοτόμων μυαλών να δίνουν λύσεις και να αντιμετωπίζουν τις πιο απαιτητικές προκλήσεις. Πιστεύουμε ότι αυτές οι εταιρείες έχουν αυτό που χρειάζεται για να γίνουν ο επόμενος τεχνολογικός “γίγαντας” της Ευρώπης», δήλωσε η Cecilia Bonefeld-Dahl, Γενική Διευθύντρια του DIGITALEUROPE.

«Η αναγνώριση της nvisionist ως μία από τις 10 κορυφαίες τεχνολογικές scale-ups της Ευρώπης, είναι για εμάς μία μεγάλη τιμή. Είμαστε υπερήφανοι που θα εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα σε έναν τόσο σημαντικό και διεθνούς βεληνεκούς διαγωνισμό, όπως είναι το Future Unicorn Award, αλλά και που βρισκόμαστε πλέον στην ελίτ αυτών των παγκόσμιων πρωτοπόρων τεχνολογικών επιχειρήσεων, ανήκοντας μάλιστα στο 4,5% που προέρχονται από την Ε.Ε. και διαθέτουν προοπτικές αξιολόγησης άνω του €1 δισεκατομμυρίου», δήλωσε ο Special Advisor της nvisionist, κ. Βασίλης Ορφανός.

Ναυαρχίδα της nvisionist αποτελεί το επαναστατικό σύστημα ανίχνευσης nvbird®️, το οποίο έχει ήδη διακριθεί με 18 βραβεία καινοτομίας και τεχνολογίας παγκοσμίως.

Το nvbird®️ αποτελεί μια πρωτοπόρο, ολοκληρωμένη λύση που βρίσκεται στην αιχμή της παγκόσμιας τεχνολογίας με εφαρμογή στην Αιολική Ενέργεια και με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον, δίνοντας υπεραξία στην Αιολική Ενέργεια. Η τεχνογνωσία και η καινοτομία που ενσωματώνονται στο nvbird®️ το έχουν καθιερώσει σε παγκόσμιο επίπεδο ως την πλέον σημαντική και αποτελεσματική λύση για την επιτάχυνση της απολιγνιτοποίησης και της επίτευξης του zero emission, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την ανάπτυξη των Αιολικών πάρκων διεθνώς, προστατεύοντας το περιβάλλον και την βιοποικιλότητα.

Η nvisionist μέσα από μία δυναμική πορεία με έμφαση στην έρευνα και ανάπτυξη (R&D) αλλά και τη δημιουργία των πλέον εξελιγμένων λύσεων ψηφιακής τεχνολογίας στο ICT και στην αιολική ενέργεια έχει πετύχει την τάχιστη επέκταση στις διεθνείς αγορές και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της. Πρόκειται για μια μοναδική διεθνώς εταιρεία η οποία απαντά στις τεράστιες προκλήσεις της ενεργειακής και ICT αγοράς, επενδύοντας στο μέλλον και την ψηφιακή τεχνολογία με βασικό γνώμονα τη βιωσιμότητα και την αειφορία (ESG) και η οποία θέτει νέα δεδομένα στο παγκόσμιο χάρτη της Αιολικής Ενέργειας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις