Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

CVC Capital Partners: Deal 800 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της Sunday Natural

Η μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων CVC Capital Partners προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας βιταμινών και συμπληρωμάτων Sunday Natural.

Η ευρωπαϊκή εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων CVC Capital Partners εξαγοράζει την εταιρεία βιταμινών και συμπληρωμάτων Sunday Natural, σε μια συμφωνία ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο ιδρυτής της Sunday Natural Jörg Schweikart θα παραμείνει θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της στρατηγικής της εταιρείας, ανέφερε η CVC σε δήλωσή της τη Δευτέρα, επιβεβαιώνοντας προηγούμενη έκθεση του Bloomberg News. Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν, αν και άτομα με γνώση του θέματος δήλωσαν ότι η συμφωνία αποτιμά την Sunday Natural σε περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ.

Η Sunday Natural δραστηριοποιείται σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά που επωφελείται από τις καταναλωτικές τάσεις γύρω από την υγεία και την αυτοφροντίδα, σύμφωνα με τον Can Toygar, ανώτερο διευθύνων σύμβουλο της CVC.

Η Bridgepoint Group Plc και η Partners Group Holding AG ήταν επίσης μεταξύ των πιθανών υποψηφίων για την επιχείρηση, ανέφερε το Bloomberg News πέρυσι.

Η Sunday Natural με έδρα το Βερολίνο ιδρύθηκε το 2013. Προσφέρει περισσότερα από 1.000 προϊόντα διατροφής και υγείας που κυμαίνονται από πρωτεϊνούχα ροφήματα και φυσικά γλυκαντικά έως τσάγια και αιθέρια έλαια. Η εταιρεία απευθύνεται σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο πελάτες μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Sunday.de, δημιουργώντας έσοδα περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ το 2022.

Η CVC έχει σημαντική παρουσία στη Γερμανία, όπου οι εταιρείες του χαρτοφυλακίου της περιλαμβάνουν τον λιανοπωλητή αρωμάτων Douglas, την εταιρεία παροχής υπηρεσιών στόλου DKV Mobility and Quality Group, παραγωγό σκόνης πρωτεΐνης και αθλητικών συμπληρωμάτων. Έχει επίσης επενδύσει στο παρελθόν στην εταιρεία βιομηχανικού αερίου Messer Industries GmbH.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις