Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ολοκληρώθηκαν τα πρώτα βιωματικά τριήμερα του προγράμματος Agrifood Leadership

Το πρόγραμμα στοχεύει να δοθούν νέες ευκαιρίες στην κατανόηση του κλάδου της αγροδιατροφής και δικτύωση των συμμετεχόντων στο χώρο αυτό.

Ολοκληρώθηκαν στη Βέροια και στην Κομοτηνή τα πρώτα βιωματικά τριήμερα του προγράμματος Agrifood Leadership, του πρώτου εξειδικευμένου προγράμματος Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή που υλοποιεί ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά».

Το πρόγραμμα Agrifood Leadership έχει στόχο να προσφέρει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γίνουν μέλη μιας κοινότητας ηγετών, να δικτυωθούν με καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου της Αγροδιατροφής και να συζητήσουν τις νέες τάσεις στην παραγωγή, μεταποίηση και εφοδιαστική αλυσίδα. Κατά τη διάρκεια των τριημέρων, οι συμμετέχοντες απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις πάνω σε ζητήματα ηγεσίας και management, καθώς και αναλυτικές ικανότητες από τον έμπειρο εκπαιδευτή ενηλίκων κ. Γιώργο Κυριακίδη.

Συγκεκριμένα, στο εκπαιδευτικό τριήμερο που έλαβε χώρα στη Βέροια από τις 24 έως τις 26 Νοεμβρίου, οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της Venus Growers, όπου είδαν από κοντά όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, από την παραλαβή των πρώτων υλών και τη διαλογή μέχρι την τυποποίηση και τον έλεγχο ποιότητας. Χορηγός τριημέρου ήταν η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας ενώ πολύτιμη υπήρξε και η συμβολή στη διοργάνωση της εκπαίδευσης του μέλους της Συμβουλευτικής Επιτροπής προγράμματος Agrifood Leadership, κ. Χρήστου Γιαννακάκη.

Το επόμενο εκπαιδευτικό τριήμερο πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, από τις 15 έως τις 17 Δεκεμβρίου, με χορηγό τη Σχολή Κρέατος Μπατσολάκης. Οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Αξίζω ΙΚΕ», η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή μαρμελάδων, γλυκών του κουταλιού, ζυμαρικών, καθώς και διαφόρων χειροποίητων κατασκευών, ενώ παρουσιάζει αξιόλογο κοινωνικό έργο.

Την επόμενη ημέρα της εκπαίδευσης, ο ιδιοκτήτης της Σχολής Κρέατος Μπατσολάκης,  Γεώργιος Μπατσολάκης μίλησε με τους συμμετέχοντες για την πορεία και την εξέλιξη της Σχολής, ενώ έδωσε συμβολές για την επιτυχημένη διαχείριση έργων. Οι συμμετέχοντες, τέλος, δούλεψαν σε ομάδες, εστιάζοντας στην περιπτωσιολογική μελέτη της διοργάνωσης ενός επαγγελματικού ταξιδιού.

Το πρόγραμμα Agrifood Leadership είναι το πρώτο εξειδικευμένο πρόγραμμα Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή στην Ελλάδα και υλοποιείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με Τεχνικό και Στρατηγικό Σύμβουλο το Πανεπιστήμιο Rutgers των Η.Π.Α.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 90 ώρες και περιλαμβάνει 8 βιωματικά τριήμερα με εκπαιδεύσεις, συστηματικές δράσεις δικτύωσης, επιτόπιες επισκέψεις σε κέντρα λήψης αποφάσεων του αγροδιατροφικού κλάδου, δραστηριότητες ανάληψης ρόλων ηγεσίας, καθώς και 2 διαδικτυακές εκπαιδεύσεις.

Οι ενότητες του προγράμματος περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, βασικές έννοιες όπως, Ηγεσία, Αναλυτικές Ικανότητες, Αρχές Μάρκετινγκ, Διακυβέρνηση, Αγροτική Οικονομία και Πολιτική κ.α. Στόχος του προγράμματος είναι να ενδυναμώσει τις αυριανές Ηγέτιδες και τους αυριανούς Ηγέτες του Αγροδιατροφικού Τομέα, ώστε να δώσουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα, την τεχνολογία, τη συμμετοχικότητα, τον προσανατολισμό στην αγορά, τη συνεργασία, την προσαρμοστικότητα και την ανθεκτικότητα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις