Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αλλάζουν όλα στο TikTok από 21 Απριλίου

H πλατφόρμα ανανεώνει, τους κανόνες και τα πρότυπα συμμετοχής στην κοινότητα

Με στόχο να βοηθηθούν οι δημιουργοί να κατανοήσουν τους κανόνες του TikTok, η πλατφόρμα ανανεώνει, τους κανόνες και τα πρότυπα συμμετοχής στην κοινότητα.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, για πρώτη φορά, η πλατφόρμα μοιράζεται τις Αρχές Κοινότητας του TikTok για να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν τις αποφάσεις της, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διατηρείται το TikTok ασφαλές και να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη στην προσέγγισή αυτή. Αυτές οι αρχές βασίζονται στη δέσμευσή του TikTok να προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και να ευθυγραμμίζεται με τα διεθνή νομικά πλαίσια.

«Αυτές οι αρχές καθοδηγούν τις αποφάσεις μας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε το περιεχόμενο, ώστε να μπορούμε να προσπαθούμε να είμαστε δίκαιοι στις ενέργειές μας, να προστατεύουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και να βρίσκουμε μια ισορροπία μεταξύ της ελευθερίας της έκφρασης και της πρόληψης βλάβης.

Για να ενημερώσουμε τον πιο ολοκληρωμένο τρόπο τις Οδηγίες κοινότητας, συμβουλευτήκαμε περισσότερους από 100 οργανισμούς σε όλο τον κόσμο και μέλη της κοινότητάς μας. Η συμβολή τους μας βοήθησε να ενισχύσουμε τους κανόνες μας και να ανταποκριθούμε σε νέες απειλές και πιθανές βλάβες. Μερικές από τις βασικές αλλαγές είναι:

 

  • ενίσχυση των κανόνων μας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μεταχειριζόμαστε τα συνθετικά μέσα, τα οποία αφορούν περιεχόμενο που δημιουργείται ή τροποποιείται μέσω με τεχνητή νοημοσύνη·
  • προσθέτοντας τη λέξη «φυλή» ως προστατευόμενο χαρακτηριστικό στις πολιτικές μας για ρητορική μίσους και συμπεριφορά μίσους.
  • περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το έργο μας για την προστασία της πολιτικής και εκλογικής ακεραιότητας, συμπεριλαμβανομένης της προσέγγισής μας σε λογαριασμούς κυβέρνησης, πολιτικών και πολιτικών κομμάτων.

Οι νέες Οδηγίες Kοινότητας θα τεθούν σε ισχύ στις 21 Απριλίου. Τους επόμενους μήνες, θα παρέχουμε πρόσθετη εκπαίδευση στους συντονιστές μας, προκειμένου να βοηθήσουμε στην αποτελεσματική εφαρμογή αυτών των ενημερωμένων κανόνων και προτύπων καθώς αρχίζουν να κυκλοφορούν.

Συγκεντρώσαμε σε ένα μέρος τα πάντα σχετικά με τους κανόνες και τα πρότυπά μας, ώστε όλοι, από δημιουργούς έως ερευνητές, να μπορούν να λάβουν αυτό που χρειάζονται, με βάση τα σχόλια που έχουμε ακούσει. Έχουμε αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο οργανώνουμε τους κανόνες μας θεματικά σε διαφορετικές θεματικές περιοχές και για καθεμία από αυτές (για παράδειγμα, Συμπεριφορική και Ψυχική Υγεία), αρχικά εξηγούμε εν συντομία τι δεν επιτρέπουμε και στη συνέχεια παρέχουμε περισσότερες λεπτομέρειες, όπως π.χ. ορισμούς και το εύρος των δράσεων που θα μπορούσαμε να λάβουμε. Έχουμε επίσης παρουσιάσει τους τέσσερις πυλώνες της προσέγγισής μας στη διαχείριση περιεχομένου:

  1. κατάργηση του παραβατικού περιεχομένου.
  2. περιορισμός ηλικίας σε περιεχόμενο για ενηλίκους, ώστε να το βλέπουν μόνο ενήλικες (18 ετών και άνω). (Για υπενθύμιση, αυτό το περιεχόμενο πρέπει να συμμορφώνεται με τις Οδηγίες κοινότητας).
  3. καθιστούμε ακατάλληλο για σύσταση στη ροή For You περιεχόμενο που δεν είναι κατάλληλο για το ευρύ κοινό.
  4. ενδυνάμωση της κοινότητάς μας με εργαλεία και πόρους για να διατηρήσουν τον έλεγχο της εμπειρίας τους.

Η σημερινή ενημέρωση των Οδηγιών Κοινότητας αφορά επίσης και στη στρατηγική επιτήρησης με το να:

  • Μοιραζόμαστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ενέργειές μας κατά λογαριασμών που παραβιάζουν τους κανόνες μας, μετά την πρόσφατη ενημέρωσή μας και διευκρινίζουμε ότι δεν επιτρέπουμε τη χρήση πολλαπλών λογαριασμών ώστε να παρακάμψουμε σκόπιμα τους κανόνες μας ή την επιβολή τους.
  • Εξηγούμε τους παράγοντες που λαμβάνουμε υπόψη μας όταν επιβάλλουμε τους κανόνες μας με βάση το δημόσιο συμφέρον, καθώς και την προσέγγισή μας στο περιεχόμενο που ασκεί κριτική σε δημόσια πρόσωπα.
  • Συμπεριλαμβάνονται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε ενημερωτικές ετικέτες, προειδοποιήσεις και οθόνες συμμετοχής.

Είμαστε περήφανοι που μοιραζόμαστε αυτές τις ανανεωμένες Οδηγίες Κοινότητας, προσφέροντας στην κοινότητά μας πολύ μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τους κανόνες μας και τον τρόπο με τον οποίο τους εφαρμόζουμε. Χρειάζεται συλλογική προσπάθεια για να κρατήσουμε τους ανθρώπους ασφαλείς στο διαδίκτυο, επομένως είμαστε ευγνώμονες σε όλους στην κοινότητα του TikTok και σε όλους τους εξωτερικούς ειδικούς που συνέβαλαν και συνεχίζουν να μας βοηθούν να ενισχύσουμε τους κανόνες μας και να παραμείνουμε ένα βήμα μπροστά από τις αναδυόμενες απειλές.

Πιστεύουμε ότι όλοι αξίζουν να αισθάνονται ασφαλείς στο διαδίκτυο και ότι το να νιώθουμε ασφαλείς είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσουμε τη φαντασία και τη δημιουργική έκφραση. Γι’ αυτό συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δουλειά μας για να διατηρήσουμε το TikTok ένα ασφαλές, χωρίς αποκλεισμούς και αυθεντικό σπίτι για την παγκόσμια κοινότητά μας, ώστε να μπορεί να δημιουργεί, να ανακαλύπτει και να συνδέεται», αναφέρει η ανακοίνωση

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις