Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Oracle: Μόλις κυκλοφόρησε η Java 20 – Τι προσφέρει

Η νέα JDK έκδοση προσφέρει 7 προτάσεις βελτίωσης για την αύξηση της παραγωγικότητας των προγραμματιστών, τη βελτίωση της γλώσσας προγραμματισμού Java, των επιδόσεων, της σταθερότητας και της ασφάλειας της πλατφόρμας

Η Oracle ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα της Java 20, της τελευταίας έκδοσης της κορυφαίας γλώσσας προγραμματισμού και πλατφόρμας ανάπτυξης στον κόσμο. Η Java 20 (Oracle JDK 20) προσφέρει χιλιάδες βελτιώσεις στην απόδοση, τη σταθερότητα και την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων βελτιώσεων της πλατφόρμας που θα βοηθήσουν τους προγραμματιστές να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και να προωθήσουν την καινοτομία και την ανάπτυξη στους οργανισμούς τους. Η Oracle παρουσίασε τις τελευταίες δυνατότητες της Java 20 κατά τη διάρκεια της Java Developer Day που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης Oracle DevLive Level Up, η οποία διεξήχθη 20-23 Μαρτίου στο Redwood Shores, CA και online.

«Για παραπάνω από 25 χρόνια, η Java δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να σχεδιάζουν και να δημιουργούν την επόμενη γενιά ισχυρών, κλιμακούμενων και ασφαλών εφαρμογών», δήλωσε ο Georges Saab, Senior Vice President για την ανάπτυξη της Java Platform και πρόεδρος του OpenJDK Governing Board, από την Oracle. «Οι καινοτόμες νέες βελτιώσεις της Java 20 αντικατοπτρίζουν το όραμα και τις ανεκτίμητες προσπάθειες που έχει συνεισφέρει η παγκόσμια κοινότητα της Java καθ’ όλη τη διάρκεια της ύπαρξής της. Με την υποστήριξη που παρέχεται από τη συνεχή ηγετική θέση της Oracle στην τεχνολογία Java και τη διαχείριση της κοινότητας, η Java δεν ήταν ποτέ πιο επίκαιρη ως σύγχρονη γλώσσα προγραμματισμού και μια πλατφόρμα που βοηθά τους προγραμματιστές να βελτιώσουν την παραγωγικότητά τους».

Το τελευταίο Java Development Kit (JDK) παρέχει ενημερώσεις και βελτιώσεις με επτά προτάσεις βελτίωσης JDK (JEPs). Η πλειονότητα των αναβαθμίσεων είναι επακόλουθα χαρακτηριστικά που βελτιώνουν τη λειτουργικότητα που εισήχθη σε προηγούμενες εκδόσεις.

Το JDK 20 προσφέρει γλωσσικές βελτιώσεις από το έργο Amber του OpenJDK (Record Patterns και Pattern Matching for Switch), βελτιώσεις από το έργο Panama του OpenJDK για τη διασύνδεση του Java Virtual Machine (JVM) και του εγγενούς κώδικα (Foreign Function & Memory API και Vector API) και χαρακτηριστικά που σχετίζονται με το έργο Loom (Scoped Values, Virtual Threads και Structured Concurrency), τα οποία θα βελτιώσουν δραματικά τη διαδικασία συγγραφής, συντήρησης και παρατήρησης ταυτόχρονων εφαρμογών υψηλής απόδοσης.

«Οι οργανισμοί σήμερα αντιμετωπίζουν μια αυξανόμενη πίεση να χρησιμοποιούν τους πόρους τους όσο το δυνατόν πιο συνετά και αποτελεσματικά, γεγονός που απαιτεί από τους προγραμματιστές να αναζητούν εργαλεία που βελτιώνουν την ανάπτυξη εφαρμογών, ενώ παράλληλα βοηθούν τους οργανισμούς τους να επιτύχουν τους στόχους τους αναφορικά με την ασφάλεια και τη συμμόρφωση στην πληροφορική», δήλωσε ο Jay Lyman, ανώτερος αναλυτής έρευνας της S&P Global Market Intelligence. «Οι ηγέτες του ψηφιακού μετασχηματισμού δηλώνουν ότι επικεντρώνονται περισσότερο στη βελτίωση του χρόνου διάθεσης εφαρμογών στην αγορά και στην ευελιξία που μπορεί να καλλιεργηθεί με καλύτερα εργαλεία που μπορούν να επιταχύνουν την πρωτοβουλία ανάπτυξης εφαρμογών του οργανισμού τους».

Η Oracle παρέχει νέες εκδόσεις λειτουργιών Java κάθε έξι μήνες μέσω ενός προβλέψιμου χρονοδιαγράμματος εκδόσεων. Αυτός ο ρυθμός παρέχει μια σταθερή ροή καινοτομιών, ενώ παράλληλα παρέχει συνεχείς βελτιώσεις στις επιδόσεις, τη σταθερότητα και την ασφάλεια της πλατφόρμας, οι οποίες συμβάλλουν στην αύξηση της διεισδυτικότητας της Java σε οργανισμούς και κλάδους κάθε μεγέθους.

Μπορείτε να διαβάσετε τις σημαντικότερες αναβαθμίσεις της Java 20 εδώ

Η έκδοση Java 20 είναι το αποτέλεσμα εκτεταμένης συνεργασίας μεταξύ των μηχανικών της Oracle και άλλων μελών της παγκόσμιας κοινότητας προγραμματιστών Java μέσω του OpenJDK και της Java Community Process (JCP). Εκτός από τις νέες βελτιώσεις, η Java 20 υποστηρίζεται από την υπηρεσία Java Management Service– μια εγγενή υπηρεσία Oracle Cloud Infrastructure (OCI) – η οποία παρέχει μια ενιαία οπτική που βοηθάει στη διαχείριση Java εφαρμογών οι οποίες φιλοξενούνται σε εγκαταστάσεις του οργανισμού ή σε οποιοδήποτε cloud.

Υποστήριξη των πελατών της Java και του παγκόσμιου οικοσυστήματος

Η Oracle Java Universal SE Subscription είναι μια συνδρομητική υπηρεσία που παρέχει στους πελάτες την καλύτερη δυνατή υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης triage για ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο Java, το δικαίωμα χρήσης του GraalVM Enterprise, το Enterprise Performance Pack της συνδρομής Java SE Subscription, πρόσβαση στα προηγμένα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας διαχείρισης Java Management Service και την ευελιξία να αναβαθμίζουν σύμφωνα με τις εκάστοτε χρονικές τους προϋποθέσεις. Αυτό βοηθά τους οργανισμούς πληροφορικής να διαχειριστούν την πολυπλοκότητα, να περιορίσουν το κόστος και να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους ασφαλείας. Επιπλέον, το Oracle Java SE, το GraalVM Enterprise και το Java SE Subscription Enterprise Performance Pack διατίθενται δωρεάν στο OCI, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να δημιουργούν και να αναπτύσσουν εφαρμογές που εκτελούνται ταχύτερα, καλύτερα και με ασυναγώνιστη απόδοση κόστους στο Oracle Cloud.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις