Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η BMW θα αναπτύξει το ανθρωποειδές ρομπότ της Figure, ως αντίπαλον δέος του ρομπότ της Tesla

Όλο και περισσότερες εταιρείες στρέφονται σε ρομπότ που μοιάζουν με ανθρώπους για να αναλάβουν ορισμένες εργασίες.

 

Η νεοφυής εταιρεία ρομποτικής Figure υπέγραψε συνεργασία με την BMW Manufacturing για να αναπτύξει τα ανθρωποειδή ρομπότ της στις εγκαταστάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ, καθώς περισσότερες εταιρείες στρέφονται σε ρομπότ που μοιάζουν με ανθρώπους για να αναλάβουν ορισμένες εργασίες.

Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη εμπορική συμφωνία που υπέγραψε η Figure από την ίδρυσή της το 2022. Αν και η εταιρεία δεν αποκάλυψε πόσα ρομπότ θα χρησιμοποιήσει η BMW, η συνεργασία θα ξεκινήσει με μικρές ποσότητες και θα επεκταθεί εάν επιτευχθούν οι στόχοι απόδοσης, σύμφωνα με τον Brett Adcock, διευθύνοντα σύμβουλο της Figure.

Τα ανθρωποειδή της Figure θα αναπτυχθούν στην BMW, ανοίγει νέα μονάδα παραγωγής στο Spartanburg της Νότιας Καρολίνας, τον μεγαλύτερο εξαγωγέα αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, ο οποίος απασχολεί σήμερα 11.000 άτομα. Θα ενσωματωθούν στις διαδικασίες παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του φανοποιείου, της λαμαρίνας και της αποθήκης τους επόμενους 12-24 μήνες, αφού εκπαιδευτούν για την εκτέλεση συγκεκριμένων καθηκόντων.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων από τη Honda μέχρι τη Hyundai πειραματίζονται με ανθρωποειδή ρομπότ για να εκτελούν επαναλαμβανόμενες και επικίνδυνες εργασίες στις γραμμές παραγωγής εδώ και χρόνια.

Η Tesla κυκλοφόρησε πρόσφατα το τελευταίο ανθρωποειδές υπό ανάπτυξη, το Optimus Gen 2, και ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk προέβλεψε ένα δισεκατομμύριο ανθρωποειδή ρομπότ τη δεκαετία του 2040.

Τα ανθρωποειδή ρομπότ γενικής χρήσης με λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης έχουν λάβει έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές, καθώς έχουν τη δυνατότητα να κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα κίνησης και να μάθουν να εκτελούν νέες εργασίες όπως κάνουν οι άνθρωποι. Τα ρομπότ που χρησιμοποιούνται σήμερα δημιουργούνται γενικά για συγκεκριμένες εργασίες και δεν είναι σαφές εάν ένα πιο ευέλικτο ρομπότ ικανό να εκτελεί ένα ευρύτερο φάσμα υπηρεσιών θα αποδειχθεί βιώσιμο σε ένα πραγματικό περιβάλλον.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις