Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η συμμαχία για την υγεία των γυναικών θα μπορούσε να συνεισφέρει 1. τρισ. δολάρια στην παγκόσμια οικονομία

42 οργανισμοί υποστηρίζουν τη νέα Παγκόσμια Συμμαχία για την Υγεία των Γυναικών του Φόρουμ, ενώ 55 εκατ. δολάρια δεσμεύονται για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων.

Με βάση τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ η γεφύρωση του χάσματος στον τομέα της υγείας θα βελτιώσει την υγεία των γυναικών και θα τους επιτρέψει να συμμετέχουν πιο ενεργά στο εργατικό δυναμικό και θα οδηγήσει σε αύξηση κατά 1,7% του κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Επίσης θα μπορούσε να συμβάλει στην τόνωση της παγκόσμιας οικονομίας κατά 1 τρισ. δολάρια ετησίως έως το 2040. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση, οι γυναίκες ξοδεύουν κατά μέσο όρο 25% περισσότερο από τη ζωή τους σε κακή υγεία από τους άνδρες. Η γεφύρωση του χάσματος υγείας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες παγκοσμίως θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση κατά 1,7% του κατά κεφαλήν ΑΕΠ, με κάθε 1 δολάριο που επενδύεται σε αυτές τις προσπάθειες να ξεκλειδώνει δυνητικά 3 δολάρια στην οικονομική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Closing the Women’s Health Gap που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το McKinsey Health Institute, αναλύονται οι συνθήκες υγείας που επηρεάζουν μοναδικά ή δυσανάλογα τις γυναίκες και αναφέρει ότι θα μπορούσε η γεφύρωση του χάσματος σχετικά με τον χρόνο που περνούν οι γυναίκες σε κακή υγεία να βελτιώσει τα αποτελέσματα της υγείας και την καθημερινή ζωή περισσότερων από 3,9 δισ. ανθρώπων και να προσθέσει 1 τρισ. δολάρια στην οικονομία ετησίως έως το 2040.

ο Shyam Bishen, επικεφαλής του Κέντρου Υγείας και Υγείας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, δηλώνει ότι «Η ανάλυσή μας δείχνει ότι η αντιμετώπιση του χάσματος υγείας των γυναικών και η επένδυση στην υγεία των γυναικών πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για κάθε χώρα, Πέρα από τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών, η διασφάλιση της πρόσβασης των γυναικών σε καινοτομίες στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης είναι μία από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορούν να κάνουν οι χώρες για τις κοινωνίες και τις οικονομίες τους».

Η Anita Zaidi, Πρόεδρος, Τμήμα Ισότητας των Φύλων, στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, αναφέρει ότι «Η επένδυση στην υγεία των γυναικών υπερβαίνει κατά πολύ τις μεμονωμένες γυναίκες. Είναι μια άμεση επένδυση σε οικογένειες, κοινότητες, κοινωνίες και οικονομίες το συλλογικό μας μέλλον βασίζεται στη γεφύρωση του χάσματος υγείας των γυναικών».

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ  που ξεκίνησε την Παγκόσμια Συμμαχία για την Υγεία των Γυναικών, ανέπτυξε μια πολυτομεακή παγκόσμια πλατφόρμα που επικεντρώνεται σε στοιχεία ότι η επένδυση στην υγεία των γυναικών όχι μόνο θα βελτιώσει δισεκατομμύρια ατομικές ζωές, αλλά και θα προσφέρει ένα επαναστατικό οικονομικό όφελος για τις κοινωνίες και τις οικονομίες στο σύνολό τους.

42 οργανισμοί έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να ενταχθούν στη συμμαχία, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών ηγετών και εκπροσώπων από τον ιδιωτικό τομέα, τη βιομηχανία ψυχαγωγίας και τον φιλανθρωπικό χώρο. Μαζί θα αναλάβουν νέες δεσμεύσεις για την προώθηση των προτεραιοτήτων της συμμαχίας σε τρεις πυλώνες: χρηματοδότηση, επιστήμη και καινοτομία και καθορισμός ατζέντας. Οι βασικοί εταίροι έχουν ήδη ανακοινώσει δεσμεύσεις ύψους 55 εκατ. δολαρίων για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της υγείας των γυναικών και τη διαμόρφωση ενός νέου μέλλοντος για την υγεία των γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Οι καίριες δεσμεύσεις για την προάσπιση της υγείας των γυναικών περιλαμβάνουν:

1. Η Tower Capital Group, μια οντότητα οικονομικής ανάπτυξης με τη θυγατρική της μη κερδοσκοπική Tower Council, σκοπεύει να δεσμεύσει περισσότερα από 25 εκατ. δολάρια το 2024 για να ξεπεράσει τα εμπόδια και να εξασφαλίσει δίκαιη υποστήριξη για τις υψηλότερες κατηγορίες ανεκπλήρωτων αναγκών στην υγεία των γενεών και των γυναικών.

2. Το Διεθνές Ρόταρυ θα ξεκινήσει το Rotary Healthy Communities Challenge, μια πρωτοβουλία που θα προσφέρει 30 εκατ. δολάρια για την πρόληψη και θεραπεία ασθενειών και την υγεία μητέρων και παιδιών στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τη Μοζαμβίκη, τη Νιγηρία και τη Ζάμπια.

3. 40+ εταίροι υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή για να απευθύνουν έκκληση για δράση για τον επανασχεδιασμό της υγειονομικής περίθαλψης με γνώμονα τις γυναίκες, μια πρωτοβουλία υπό την ηγεσία της Kearney.

«Η ποιοτική, οικονομικά προσιτή και προσβάσιμη υγειονομική περίθαλψη, ιδίως στο πλαίσιο της υγείας των γυναικών, αποτελεί κρίσιμη πτυχή της διασφάλισης της ευημερίας των γυναικών», δήλωσε η Nisia Trindade Lima, Υπουργός Υγείας της Βραζιλίας. «Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή για μια μεγαλύτερη κινητοποίηση σε όλους τους τομείς για να επενδύσουν στην υγεία των γυναικών, έχοντας κατά νου τις επιταγές της ισότητας και της ολοκληρωμένης φροντίδας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις