Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Samsung ετοιμάζει το δικό της δαχτυλίδι – σύμβουλο υγείας

Η Samsung μπορεί να μην είναι πρωτοπόρος στον τομέα των δαχτυλιδιών με επίκεντρο την υγεία, αλλά είναι η μεγαλύτερη εταιρεία που κάνει την είσοδό της σε αυτό το πεδίο μέχρι τώρα.

Στην πρόσφατη εκδήλωση Unpacked της Samsung, η εταιρεία παρουσίασε το Samsung Health, το οποίο επικεντρώνεται, όπως λέει και το όνομά του, στην υγεία.

Η εταιρεία έδωσε έμφαση στις δυνατότητες παρακολούθησης του ύπνου του Galaxy Watch 6 καθώς και τα εργαλεία που παρέχει όπως η διαχείριση φαρμάκων.

Η Samsung έδωσε ένα teaser από ένα επερχόμενο wearable το οποίο έχει επίκεντρο την υγεία, το Galaxy Ring. Όπως υποδηλώνει το όνομα του, το Ring μοιάζει με δαχτυλίδι, με πολυάριθμους αισθητήρες ορατά ενσωματωμένους σε αυτό.

Αυτές όμως είναι οι μόνες πληροφορίες που έχει  δώσει η εταιρεία μέχρι τώρα. Η ημερομηνία κυκλοφορίας, οι λειτουργίες και η αξία του Galaxy Ring δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Η Samsung μπορεί να μην είναι πρωτοπόρος στον τομέα των δαχτυλιδιών με επίκεντρο την υγεία, αλλά είναι η μεγαλύτερη εταιρεία που κάνει την είσοδό της σε αυτό το πεδίο μέχρι τώρα.

Η Oura παράγει τέτοια προϊόντα εδώ και αρκετό καιρό, έχοντας κυκλοφορήσει το Ring τρίτης γενιάς το 2022. Η συγκεκριμένη συσκευή μπορεί να παρακολουθεί τον ύπνο, να μετρά τον καρδιακό ρυθμό κατά τη διάρκεια της προπόνησης και να παρακολουθεί τις καθημερινές δραστηριότητες για να διασφαλίζει ότι επιτυγχάνονται συγκεκριμένοι στόχοι. Ενώ τα περισσότερα wearables προσφέρουν παρόμοιες λειτουργίες, συνήθως δεν έρχονται σε τόσο συμπαγή μορφή.

Το Galaxy Ring της Samsung αναμένεται να προσφέρει συγκρίσιμες λειτουργίες και θα είναι συμβατό με τις νέες μετρήσεις που εισάγονται στο Samsung Health, όπως το σκορ ζωτικότητας που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις