Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ElevenLabs: “Σήκωσε” 80 εκατ. δολάρια – Αποτίμηση πάνω από 1 δισ. δολάρια και γίνεται “μονόκερος”

Η εταιρεία αναφέρει ότι τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν, μεταξύ άλλων, για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και τη βελτίωση των μέτρων ασφαλείας για να διασφαλιστεί η υπεύθυνη και ηθική ανάπτυξη της τεχνολογίας AI.

Η startup ElevenLabs, ανακοίνωσε γύρο χρηματοδότησης Series B ύψους 80 εκατομμυρίων δολαρίων

Η αξία της εταιρείας που ειδικεύεται στην ανάπτυξη σύνθεσης ομιλίας με φυσικό ήχο και λογισμικού μετατροπής κειμένου σε ομιλία, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη και deep learning, ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε αποτίμηση μετά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της, μπαίνοντας σε status “μονόκερου”.

Του γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκαν οι Andreessen Horowitz, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του GitHub Nat Friedman και ο επιχειρηματίας Daniel Gross. Στον γύρο, συμμετείχαν επίσης οι Sequoia Capital, Smash Capital, SV Angel, BroadLight Capital και Credo Ventures.

Η εταιρεία αναφέρει ότι τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν, μεταξύ άλλων, για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και τη βελτίωση των μέτρων ασφαλείας για να διασφαλιστεί η υπεύθυνη και ηθική ανάπτυξη της τεχνολογίας AI.

Ενώ η ElevenLabs δεν συμπεριέλαβε συγκεκριμένη αποτίμηση στην ανακοίνωσή της, είπε ότι είχε φτάσει στο status «μονόκερου», ένας όρος για μια ιδιωτική εταιρεία αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Ο Mati Staniszewski, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε στο Bloomberg News ότι το ακριβές ποσό είναι 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το περασμένο έτος σημειώθηκε ένα κύμα επενδύσεων σε εταιρείες που χρησιμοποιούν AI για να αναπαράγουν την ανθρώπινη φωνή, καθώς και μια αντίστοιχη αύξηση των ανησυχιών ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κακόβουλους σκοπούς.

Με αυτούς τους φόβους κατά νου, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) ξεκίνησε πέρυσι ελέγχους για πρόληψη της κατάχρησης αυτής της τεχνολογίας. Η FTC σημειώνει ότι ενώ η κλωνοποίηση φωνής προσφέρει πολλά υποσχόμενες εφαρμογές, όπως η παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν χάσει τη φωνή τους, η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί καταχρηστικά. Για παράδειγμα, οι απατεώνες θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την κλωνοποίηση φωνής για να υποδυθούν αγαπημένα πρόσωπα, γνωστούς ή στελέχη επιχειρήσεων, ξεγελώντας ανυποψίαστους καταναλωτές και προκαλώντας οικονομική ζημιά.

Στην ανακοίνωσή της τη Δευτέρα, η ElevenLabs δήλωσε ότι η ασφαλής και υπεύθυνη ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, αποτελεί προτεραιότητα, με την εταιρεία να επικεντρώνεται στη δημιουργία εργαλείων ανίχνευσης για να διασφαλίσει ότι το περιεχόμενο που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη είναι εύκολα αναγνωρίσιμο.

Το 2023, η startup κυκλοφόρησε το AI Speech Classifier, το οποίο μπορεί να επαληθεύσει εάν ένα δείγμα ήχου περιέχει περιεχόμενο που δημιουργήθηκε από την ElevenLabs. Η εταιρεία σχεδιάζει να ενισχύσει το εργαλείο για να καλύψει περισσότερα μοντέλα φωνητικής AI φέτος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις