Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Sophia: Το πιο διάσημο AI ρομπότ στον κόσμο έρχεται στη Ρόδο και τη Ναύπακτο

Το ανθρωποειδές ρομπότ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για πρώτη φορά στα Ελληνικά

Στη Ρόδο και τη Ναύπακτο θα βρεθεί το επόμενο διάστημα η Sophia, το πιο διάσημο AI ρομπότ στον κόσμο. Το ανθρωποειδές ρομπότ που διαθέτει μέχρι και διαβατήριο θα πραγματοποιήσει εμφανίσεις στο πλαίσιο του The Greek Festival, το οποίο θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου.

Η Sophia, η οποία αποτελεί δημιούργημα της Hanson Robotics, είναι το πιο εξελιγμένο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο. Το IQ της είναι ανώτερο του Αϊνστάιν και έχει πραγματοποιήσει συζητήσεις με επιστήμονες και πολιτικούς ηγέτες από όλο τον κόσμο. Μιλάει άπταιστα 20 γλώσσες, ενώ για να τιμήσει την παρουσία της στο The Greek Festival, η Sophia προγραμματίστηκε να μιλάει και την Ελληνική γλώσσα για πρώτη φορά.

Το The Greek Festival αποτελεί το πρότυπο πολιτιστικό πρόγραμμα με επίκεντρο τον εορτασμό της επετείου της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων, το οποίο έχει ως στόχο την διεθνή προβολή του νησιού της Ρόδου που πλήχθηκε από πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι.

Στην εκδήλωση που θα διεξαχθεί στις 8 Μαρτίου στο Rhodes Palace, η Sophia θα έχει τον ρόλο της κεντρικής παρουσιάστριας. Επίσης, στις 9 Μαρτίου, στο πλαίσιο διεθνούς εκστρατείας ενίσχυσης της Ρόδου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2023, το ρομπότ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα Ελληνικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις