Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google: Το ανανεωμένο Bard που στηρίζεται στο Gemini Pro υποστηρίζει πλέον και ελληνικά

Όσον αφορά τα ελληνικά, επεκτείνεται και η δυνατότητα διπλού ελέγχου των απαντήσεων του Bard στα ελληνικά.

Η Google ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το Bard, το AI chatbot της, τροφοδοτείται πλέον από το γλωσσικό μοντέλο Gemini Pro, με υποστήριξη για περισσότερες από 40 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών.

Ο τεχνολογικός γίγαντας είχε ανακοινώσει μια σημαντική ανακάλυψη στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, παρουσιάζοντας το Gemini, το μεγαλύτερο και πιο ικανό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης,  τον Δεκέμβριο του 2023. Λάνσαρε τα νέα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης με τη ναυαρχίδα Gemini Ultra, αλλά και τα Gemini Pro και Gemini Nano.

Το Bard της Google είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί μια ειδικά ρυθμισμένη έκδοση του μοντέλου Gemini Pro, αρχικά για τα αγγλικά, το οποίο τώρα επεκτείνεται και στα ελληνικά.

Το Bard με το Gemini Pro είναι ιδιαίτερα ικανό να κατανοεί, να συνοψίζει, να αντιλαμβάνεται, να παράγει κώδικα και να προγραμματίζει. Η Google σημείωσε ότι στο πλαίσιο της υπεύθυνης προσέγγισής της στην τεχνητή νοημοσύνη, συνεργάστηκε με εμπειρογνώμονες, νομοθέτες και ρυθμιστικές αρχές για την προστασία του απορρήτου σχετικά με αυτήν την επέκταση. Όσον αφορά τα ελληνικά, επεκτείνεται και η δυνατότητα διπλού ελέγχου των απαντήσεων του Bard στα ελληνικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις