Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Εξελιγμένη ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για τις ΜμΕ από την Check Point Software Technologies

Ανακοίνωσε την κυκλοφορία των Check Point Quantum Spark 1900 και 2000, τις τελευταίες προσθήκες στη σειρά firewall επόμενης γενιάς για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).

H Check Point® Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), κορυφαίος πάροχος πλατφόρμας κυβερνοασφάλειας υποστηριζόμενης από AI στον κυβερνοχώρο που παρέχεται μέσω cloud, ανακοίνωσε την κυκλοφορία των Check Point Quantum Spark 1900 και 2000, τις τελευταίες προσθήκες στη σειρά firewall επόμενης γενιάς για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ). Αυτές οι προηγμένες πύλες ασφαλείας είναι ειδικά σχεδιασμένες για την προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις συνεχώς εξελισσόμενες απειλές στον κυβερνοχώρο. Οι νέες πύλες ασφαλείας Quantum Spark προσφέρουν ασφάλεια δικτύου υψηλής απόδοσης σε κλίμακα με zero-touch provisioning, προηγμένη διαχείριση cloud και δυνατότητες αυτοματοποιημένης διαχείρισης απειλών, καθιστώντας τες ιδανικές για μεσαίες επιχειρήσεις.


Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερες κυβερνοαπειλές. Παρά τη σημαντική συμβολή τους στην παγκόσμια οικονομία, οι επιχειρήσεις αυτές συχνά παλεύουν με περιορισμένες δυνατότητες και προϋπολογισμούς πληροφορικής, με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένες σε προηγμένες κυβερνοεπιθέσεις όπως κακόβουλο λογισμικό, phishing και ransomware. Αν και έχουν επίγνωση αυτών των κλιμακούμενων κινδύνων και αφιερώνουν περισσότερα κονδύλια για την ασφάλεια, πολλές ΜΜΕ παραμένουν ανεπαρκώς προστατευμένες, ενώ μόνο ένα μικρό ποσοστό υιοθετεί ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας και εκπαίδευσης. Για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, ένας αυξανόμενος αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων στρέφεται σε παρόχους υπηρεσιών διαχείρισης (Managed Service Providers – MSP) για ολοκληρωμένες, προσαρμοσμένες λύσεις κυβερνοασφάλειας. Μέχρι το 2025, οι MSP αναμένεται να αντιπροσωπεύουν το 40% των δαπανών των ΜΜΕ για κυβερνοασφάλεια, αναδεικνύοντας τον κρίσιμο ρόλο τους στη διασφάλιση αυτών των επιχειρήσεων.


Ο Shahar Divon, Global Head of MSSP and SMB της Check Point Software Technologies, υπογραμμίζει: “Η αυξανόμενη εξάρτηση από τους MSPs ως κύριους αγωγούς της αγοράς είναι μια απάντηση στην αυξανόμενη ανάγκη για end-to-end διαχείριση περίπλοκων στοιβών λογισμικού και την πρόοδο των ψηφιακών πρωτοβουλιών. Στην Check Point, τα τείχη προστασίας επόμενης γενιάς Quantum Spark είναι ειδικά σχεδιασμένα για να προστατεύουν τα δεδομένα και τα συστήματα από κυβερνοεπιθέσεις, εξασφαλίζοντας ασφαλή και αποτελεσματική πρόσβαση. Αυτές οι πύλες όχι μόνο υπόσχονται ασφαλή επέκταση του αριθμού των χρηστών, του όγκου των συναλλαγών και των δεδομένων, αλλά βοηθούν επίσης στη μείωση του κόστους, υποστηρίζοντας παράλληλα απομακρυσμένα εργατικά δυναμικά, ενθαρρύνοντας την υιοθέτηση του cloud και επιτρέποντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό”.

 

Η πλήρης σειρά gateways επιτρέπει την υποστήριξη επιχειρήσεων από έναν έως και 1.000 υπαλλήλους. Παρέχουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έναν ισχυρό συνδυασμό πρόληψης απειλών με τεχνητή νοημοσύνη, εύκολης διαχείρισης και επεκτασιμότητας, ιδιαίτερα σημαντικό καθώς πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις αγωνίζονται με περιορισμένους πόρους και τεχνογνωσία στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Η εισαγωγή αυτών των νέων προϊόντων έχει ως στόχο να δώσει τη δυνατότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προστατεύουν τις δραστηριότητές τους αποτελεσματικά και με αυτοπεποίθηση, εν μέσω της πολυπλοκότητας του σημερινού περιβάλλοντος απειλών στον κυβερνοχώρο.

Τα οφέλη για τους χρήστες των Quantum Spark™ Gateway 1900 και 2000 είναι:

  • Ταχύτατη απόδοση στην πρόληψη απειλών: Πύλες ασφαλείας με τροφοδοσία AI/ML για ενισχυμένη άμυνα έναντι απειλών στον κυβερνοχώρο, ενισχύοντας σημαντικά την πρόληψη απειλών, ενισχύοντας σημαντικά την πρόληψη απειλών πάνω από 2 φορές με το εντυπωσιακό ποσοστό αποκλεισμού 99,8% έναντι επιθέσεων phishing, κακόβουλου λογισμικού, DNS και IoT (Internet of Things). Βελτιώνεται η ανθεκτικότητα, η αποδοτικότητα και η ευελιξία του δικτύου με ενσωματωμένους διακόπτες και διπλή τροφοδοσία που εξαλείφει την ανάγκη για εξωτερικούς διακόπτες και μεγιστοποιεί τις λειτουργίες με ελάχιστο χρόνο διακοπής λειτουργίας.
  • Ολοκληρωμένες υπηρεσίες ασφάλειας cloud και συνδεσιμότητα δικτύου: Επαναστατικό λογισμικό ασφαλείας με κορυφαία αξιοπιστία, απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη και επαυξημένες δυνατότητες, όπως ασφάλεια IoT, SD-WAN και άλλα. 
  • Ενοποιημένη διαχείριση Cloud για MSP: Προηγμένες δυνατότητες διαχείρισης cloud για MSPs, οι οποίες διαθέτουν τώρα μια λειτουργική προβολή δικτύου που επιτρέπει την απλοποιημένη αυτοματοποίηση της διαχείρισης απειλών για τους πελάτες. Οι ενοποιημένες λειτουργίες ασφαλείας μας έχουν βελτιώσει περαιτέρω τη διαχείριση για MSP που εξυπηρετούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με έναν κεντρικό κόμβο για τις υπηρεσίες πελατών, τις άδειες και την προληπτική παρακολούθηση της ασφάλειας που γίνεται προσβάσιμη μέσω ενός ενοποιημένου πίνακα οργάνων.

 

“Καθώς οι απειλές στον κυβερνοχώρο, όπως το phishing και το ransomware, αυξάνονται, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν περισσότερες προκλήσεις ασφαλείας χωρίς την τεχνογνωσία και τους πόρους που απαιτούνται για την άμυνά τους.  Οι νέες πύλες ασφαλείας δικτύου Quantum Spark 1900 και 2000 της Check Point παρέχουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρόληψη απειλών με AI-Powered, αυτοματοποιημένη ασφάλεια για SD-WAN και IoT και ενοποιημένη διαχείριση ασφαλείας που είναι εύκολη στην εγκατάσταση και χρήση”, δήλωσε ο Pete Finalle Security Research Manager της IDC, “Δεδομένων των περιορισμών τους, πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις στρέφονται σε παρόχους υπηρεσιών διαχείρισης (MSP) για λύσεις ασφαλείας. Η Check Point δίνει τη δυνατότητα στους MSPs να υποστηρίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ολοκληρωμένη ασφάλεια, απομακρυσμένη βελτιωμένη διαχείριση και μηδενική ανάπτυξη, μειώνοντας την ανάγκη για επιτόπιο προσωπικό IT”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις