Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Starship Technologies: “Σήκωσε” 90 εκατ. δολάρια, για επέκταση του αυτόνομου last mile delivery

Ο νέος γύρος χρηματοδότησης, ο οποίος φέρνει το συνολικό ποσό που συγκέντρωσε η Starship στα 230 εκατομμύρια δολάρια, θα της επιτρέψει να επικεντρωθεί και να χρησιμοποιήσει τις συνεχείς εξελίξεις στην AI και τη μηχανική μάθηση.

Η εσθονική εταιρεία παράδοσης με ρομπότ, Starship Technologies, ανακοίνωσε ότι έχει συγκεντρώσει 90 εκατομμύρια δολάρια, με επικεφαλής την Plural και την Iconical.

Η ομάδα εδρεύει στο ιδρυτικό γραφείο στο Ταλίν της Εσθονίας, στην παγκόσμια έδρα της, στο Σαν Φρανσίσκο και στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία, τη Φινλανδία και τη Γερμανία. Ο νέος γύρος χρηματοδότησης, ο οποίος φέρνει το συνολικό ποσό που συγκέντρωσε η Starship στα 230 εκατομμύρια δολάρια, θα της επιτρέψει να επικεντρωθεί και να χρησιμοποιήσει τις συνεχείς εξελίξεις στην AI και τη μηχανική μάθηση για να αναπτύξει την υποδομή AI, τεχνολογίας και ασύρματης φόρτισης, καθώς επεκτείνεται σε περισσότερες αγορές διεθνώς, ιδιαίτερα με το προϊόν Delivery as a Service (DaaS), το οποίο βλέπει τα ρομπότ Starship να ενσωματώνονται στην υποδομή παράδοσης των συνεργατών της.

Ξεκινώντας το 2014, τα ρομπότ παράδοσης Starship έχουν γίνει ένα κοινό θέαμα στους δρόμους σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και η εταιρεία είναι πλέον η κορυφαία υπηρεσία αυτόνομης παράδοσης στον κόσμο, πραγματοποιώντας περισσότερες από έξι εκατομμύρια παραδόσεις και μεταμορφώνοντας την παράδοση last mile.

Βρίσκονται σε 80 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Δανίας, της Εσθονίας και της Φινλανδίας. Τα συγκεκριμένα ρομπότ χρησιμοποιούν λιγότερη ενέργεια από τους ανθρώπους για να παραδώσουν takeaways, παραγγελίες παντοπωλείων, εργαλεία και εταιρικά έγγραφα στις πόρτες των πελατών.

Τα ρομπότ παράδοσης έχουν διανύσει πάνω από 11 εκατομμύρια μίλια και έχουν ολοκληρώσει πάνω από έξι εκατομμύρια αυτόνομες παραδόσεις παγκοσμίως. Η Starship ιδρύθηκε από τον Janus Friis (συνιδρυτής του Skype) και τον Ahti Heinla (Skype Chief Architect), ο οποίος είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος.

Η Starship δημιούργησε τον πιο οικονομικό και βιώσιμο τρόπο παράδοσης αγαθών απευθείας σε έναν πελάτη σε μικρή απόσταση, επιλύοντας τις μεγάλες προκλήσεις της βιομηχανίας παράδοσης last mile. Κάθε ρομπότ της Starship μπορεί να λειτουργήσει για 18 ώρες πλήρως φορτισμένο και η μέση παράδοση απαιτεί μόνο την ίδια ποσότητα ενέργειας με το βράσιμο ενός βραστήρα για ένα φλιτζάνι τσάι. Από την κυκλοφορία τους τα ρομπότ Starship έχουν συμβάλλει στη μείωση σχεδόν 1,8 εκατομμυρίων κιλών διοξειδίου του άνθρακα.

Επίσης, χρησιμοποιώντας ρομπότ, αντί για ανθρώπους με χαμηλούς μισθούς που οδηγούν στην κυκλοφορία, έχει μεταβεί σε μια πιο ηθική, βιώσιμη επιχείρηση που χρησιμοποιείται από πελάτες όπως οι Bolt, Co-Op, Grubhub και Sodexo.

Τα ρομπότ είναι 99% αυτόνομα και μπορούν να αντιδράσουν με ασφάλεια σε δύσκολες καταστάσεις και εμπόδια, συμπεριλαμβανομένου του χιονιού, του βραχώδους εδάφους, με τρεις διελεύσεις να γίνονται κατά μέσο όρο κάθε δευτερόλεπτο παγκοσμίως. Χρειάστηκαν έξι χρόνια ώστε η Starship να φτάσει το ένα εκατομμύριο παραδόσεις και τα μισά για να ολοκληρώσει τα επόμενα πέντε εκατομμύρια.

Πρόσφατα, εισήγαγε μια πρωτοποριακή ασύρματη φόρτιση για τα ρομπότ στο Πανεπιστήμιο George Mason στις ΗΠΑ. Για πρώτη φορά στον κόσμο, τα ρομπότ Starship μπορούν τώρα να επαναφορτίζονται αυτόνομα και ασύρματα μεταξύ των παραδόσεων.

Η Starship σχεδιάζει να αναπτύξει τη λύση ασύρματης φόρτισης παγκοσμίως τους επόμενους μήνες, προσθέτοντας μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη διαδικασία παράδοσης last mile και εκπληρώνοντας το όραμα της δημιουργίας ενός πλήρως αυτόνομου συστήματος που μπορεί εύκολα να αναπτυχθεί σε κλίμακα. Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Starship έχει δημιουργήσει μια ομάδα παγκόσμιας κλάσης μηχανικών, data scientists, σχεδιαστών και ειδικών επιχειρήσεων, οδηγώντας τον νέο κόσμο της βιώσιμης, αυτόνομης εφοδιαστικής αλυσίδας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις