Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Cohesity που υποστηρίζεται από τη SoftBank, αγοράζει την Veritas – Στα 3 δις δολάρια το deal 

Η εξαγορά αναμένεται να βοηθήσει την Cohesity, η οποία υποστηρίζεται από τον ιαπωνικό όμιλο SoftBank, να επιτύχει θετικά περιθώρια ανάπτυξης και να επεκταθεί στις διεθνείς αγορές.

Η αμερικανική εταιρεία λογισμικού ασφάλειας δεδομένων Cohesity δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη ότι συμφώνησε να αποκτήσει την επιχείρηση προστασίας δεδομένων της Veritas σε μια συμφωνία ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η συνδυασμένη εταιρεία αποτιμάται στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εξαγορά αναμένεται να βοηθήσει την Cohesity, η οποία υποστηρίζεται από τον ιαπωνικό όμιλο SoftBank, να επιτύχει θετικά περιθώρια ανάπτυξης και να επεκταθεί στις διεθνείς αγορές, δήλωσε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της Cohesity, Sanjay Poonen, προσθέτοντας ότι οι εταιρείες μαζί έχουν ετήσια έσοδα 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης της Cohesity, με έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, βοηθά τους οργανισμούς να προστατεύουν και να διαχειρίζονται τα δεδομένα τους από απειλές στον κυβερνοχώρο. Συνεργάζεται επίσης με την Big Tech για την υιοθέτηση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης για την αναζήτηση και ανάκτηση μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων.

Η Veritas ανήκει κατά πλειοψηφία στην εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Carlyle Group, η οποία απέκτησε την εταιρεία από τη Symantec το 2016. Η Carlyle μεταβίβασε το μερίδιό της στη μονάδα και θα ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της πρόσφατα συγχωνευμένης εταιρείας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Veritas, Greg Hughes, θα συμμετάσχει επίσης στο διοικητικό συμβούλιο, με τη συμφωνία να αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του έτους.

Η Veritas θα δημιουργήσει μια ξεχωριστή εταιρεία που θα περιλαμβάνει τις υπόλοιπες δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών συμμόρφωσης δεδομένων και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.
Στους πελάτες της Cohesity περιλαμβάνεται η Salesforce, η Delta Air Lines, το Nasdaq και η Broadcom.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις