Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google: Το Bard μετονομάζεται σε Gemini

Η Google είναι all-in στο Gemini, και είναι η απάντηση στην OpenAI, στην Anthropic, το Perplexity και το αυξανόμενο σύνολο άλλων ισχυρών ανταγωνιστών AI στην αγορά.

Το AI της Google έχει τώρα ένα νέο όνομα Gemini. Το Bard και το Duet φεύγουν, καθώς το Gemini έρχεται και γίνεται τόσο το μοντέλο για να βγάλει η Google όλη την τεχνητή νοημοσύνη της στον κόσμο.

Η Google έχει αρκετά παρόμοια προϊόντα με διαφορετικά ονόματα και φαινομενικά τίποτα κοινό. Αλλά όταν πρόκειται για το έργο της τεχνητής νοημοσύνης, υπάρχει μόνο ένα όνομα που έχει σημασία, το Gemini .

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μετονομάζει το chatbot Bard σε Gemini, κυκλοφορώντας μια ειδική εφαρμογή Gemini για Android. Ανακοίνωσε επίσης ότι το Gemini Ultra 1.0, η μεγαλύτερη και πιο ικανή έκδοση του μεγάλου γλωσσικού μοντέλου της Google, κυκλοφορεί για το κοινό.

Οι εφαρμογές για κινητά του Gemini πιθανότατα θα είναι το μέρος όπου οι περισσότεροι άνθρωποι συναντούν το νέο εργαλείο. Εάν κατεβάσετε τη νέα εφαρμογή στο Android, μπορεί να ορίσει το Gemini ως τον προεπιλεγμένο βοηθό σας, πράγμα που σημαίνει ότι αντικαθιστά τον Βοηθό Google.

Δεν υπάρχει αποκλειστική εφαρμογή Gemini για iOS και δεν μπορείτε να ορίσετε έναν βοηθό που δεν είναι Siri ως προεπιλογή ούτως ή άλλως, αλλά θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες AI στην εφαρμογή Google. Θα υπάρχει μια εναλλαγή στο επάνω μέρος της εφαρμογής που σας επιτρέπει να μεταβείτε από την Αναζήτηση στο Gemini.

Οι άλλες αλλαγές στο Gemini είναι ως επί το πλείστον μόνο στο branding. Το ίδιο ισχύει και για όλες τις λειτουργίες AI μέσα στις εφαρμογές Workspace της Google, όπως το Gmail και τα Έγγραφα, τα οποία προηγουμένως ονομάζονταν “Duet AI”, αλλά τώρα είναι επίσης γνωστά ως Gemini.

Οι περισσότεροι χρήστες θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την τυπική έκδοση του μοντέλου Gemini, γνωστή ως Gemini Pro. Το Gemini Ultra, η πιο ισχυρή έκδοση του μοντέλου, θέλει εγγραφή για τη συνδρομή στο Gemini Advanced, η οποία αποτελεί μέρος του νέου προγράμματος Google One AI Premium για 20 $ το μήνα. Η συνδρομή συνοδεύεται επίσης από 2 TB αποθηκευτικού χώρου στο Google Drive και όλες τις άλλες δυνατότητες της συνδρομής Google One.

Η Google είναι all-in στο Gemini, και είναι η απάντηση στην OpenAI, στην Anthropic, το Perplexity και το αυξανόμενο σύνολο άλλων ισχυρών ανταγωνιστών AI στην αγορά. Στις δοκιμές αμέσως μετά την κυκλοφορία του Gemini πέρυσι, το Bard με το Gemini ήταν σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το GPT-4, αλλά ήταν σημαντικά πιο αργό. Τώρα η Google πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να συμβαδίσει με τη βιομηχανία, καθώς προσπαθεί τόσο να δημιουργήσει ένα συναρπαστικό καταναλωτικό προϊόν όσο και να προσπαθήσει να πείσει τους προγραμματιστές να βασιστούν στο Gemini και όχι στην OpenAI.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις