Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Barclays: Αγοράζει το μεγαλύτερο μέρος των τραπεζικών δραστηριοτήτων της Tesco έναντι 883 εκατ. δολαρίων

Η ανακοίνωση ακολουθεί μια περίοδο εικασιών ότι η Tesco σκεφτόταν να πουλήσει τον τραπεζικό της βραχίονα προκειμένου να επικεντρωθεί στις λιανικές δραστηριότητές της, δηλαδή στα σούπερ μάρκετ της.

Η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής της Βρετανίας, Tesco, δήλωσε ότι θα πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος των τραπεζικών δραστηριοτήτων της στην Barclays έναντι 883 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο τραπεζικός γίγαντας θα αποκτήσει τις πιστωτικές κάρτες και τα μη εξασφαλισμένα προσωπικά δάνεια της Tesco, αξίας περίπου 8,3 δισεκατομμυρίων λιρών και περίπου 6,7 δισεκατομμυρίων λιρών σε καταθέσεις πελατών. Η ανακοίνωση ακολουθεί μια περίοδο εικασιών ότι η Tesco σκεφτόταν να πουλήσει τον τραπεζικό της βραχίονα προκειμένου να επικεντρωθεί στις λιανικές δραστηριότητές της, δηλαδή στα σούπερ μάρκετ της.

Οι υπάλληλοι της Tesco Bank θα μεταφερθούν επίσης στην Barclays με την πάροδο του χρόνου. Ορισμένα εναπομείναντα στοιχεία της Tesco, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών προϊόντων, των ταξιδιωτικών χρημάτων και των ΑΤΜ, δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία. Η Tesco δήλωσε ότι σε μια αρχική περίοδο 10 ετών, η Barclays θα είναι σε θέση να πουλήσει τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες με το εμπορικό σήμα της Tesco μέσω των καναλιών του γίγαντα των σούπερ μάρκετ.

Ο λιανοπωλητής δήλωσε ότι η συμφωνία θα τη βοηθήσει να μειώσει τα χρέη της, ενισχύοντας τον ισολογισμό και επιτρέποντάς της να επικεντρωθεί στις βασικές λιανικές δραστηριότητές της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις