Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΕΚΠΑ και ΣΒΣΕ: Συνεδρίαση στο ΕΛΚΕΜΕ για το μέλλον της συνεργασίας τους, μετά το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν το 2023

Χθες,  η 6μελής κοινή Συντονιστική Επιτροπή Ακαδημίας-Βιομηχανίας που υποστηρίζει το Μνημόνιο Συνεργασίας, συνεδρίασε στις εγκαταστάσεις του ΕΛΚΕΜΕ Α.Ε. για να προγραμματίσει το μέλλον και να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Το 2023, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ) και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με στόχο την παγίωση μίας μακροπρόθεσμης αλλά ταυτόχρονα στοχευμένης συνεργασίας, η οποία αποσκοπεί στην αξιοποίηση αναδυόμενων τεχνολογιών πληροφορικής, τηλεπικοινωνιών, ρομποτικής, τεχνητής νοημοσύνης, αυτοματισμού για τη σύγχρονη ψηφιακή βιομηχανία και τη διοίκησή της, αναβαθμίζοντας και βελτιστοποιώντας τις παραγωγικές δομές της βιομηχανίας της χώρας. Βασική στόχευση της συνεργασίας αυτής είναι η εμπέδωση της καινοτομίας και της αριστείας στα κύρια πεδία τεχνολογιών της 4ης και 5ης βιομηχανικής επανάστασης (Industry 4.0/5.0) με κύριο όχημα το νεοσύστατο Τμήμα Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας (ΤΤΨΒ) του ΕΚΠΑ στο Συγκρότημα Ευρίπου (Ψαχνά Ευβοίας).

Ήταν ένα βήμα προς την ουσιαστική και στενή συνεργασία μεταξύ της Βιομηχανίας και της Ακαδημαϊκής κοινότητας στην Ελλάδα. Οι τρεις βασικοί πυλώνες της συνεργασίας περιλαμβάνουν τη Δημιουργία μακροχρόνιων συνεργασιών, Ψηφιακές Δεξιότητες και Μεταφορά Γνώσης και τέλος την Καινοτομία, Εφαρμοσμένη Έρευνα και Επιχειρηματικότητα.

Η υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας ήταν η αρχή και ένα βασικό κομμάτι της συνεργασίας. Ωστόσο, για να διατηρηθεί η συνεργασία ζωντανή χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση και υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων. Χθες,  η 6μελής κοινή Συντονιστική Επιτροπή Ακαδημίας-Βιομηχανίας που υποστηρίζει το Μνημόνιο Συνεργασίας, συνεδρίασε στις εγκαταστάσεις του ΕΛΚΕΜΕ Α.Ε. για να προγραμματίσει το μέλλον και να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες. Μεταξύ των βασικών αποφάσεων είναι ο εκδημοκρατισμός και το περαιτέρω άνοιγμα ευκαιριών συνεργασίας στους φοιτητές , στα μέλη ΔΕΠ καθώς και σε όλα τα μέλη του ΣΒΣΕ Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, δημιουργώντας ένα προσαρμοσμένο διαδικτυακό εργαλείο συνεργασίας που θα επιτρέψει, μεταξύ άλλων, να προωθηθούν καλύτερα οι ευκαιρίες απασχόλησης, οι κοινές διατριβές Βιομηχανίας-Ακαδημίας και η συνεργασία για ερευνητικές δράσεις χρηματοδοτούμενες από την ΕΕ,  καθώς και απονομή τιμητικών βραβείων και υποτροφιών στους διδακτορικούς, μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις