Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Koalaa: “Σήκωσε” χρηματοδότηση ύψους 1,2 εκατ. δολαρίων, για πρωτοποριακά προσθετικά μέλη

Η εταιρεία ανέπτυξε τον πρώτο προσθετικό βραχίονα πρώιμης αποκατάστασης στον κόσμο, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί λίγες ώρες μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Η startup μαλακών προσθετικών μελών, Koalaa, έκλεισε έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Koalaa ιδρύθηκε το 2020 και έχει ως αποστολή να αντιμετωπίσει τα τρία κύρια ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η παγκόσμια κοινότητα προσθετικών μελών- πρόσβαση, οικονομική προσιτότητα και άνεση.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά προσθετικά, τα Koalaa είναι κατασκευασμένα από ύφασμα που αναπνέει και εφαρμόζει άνετα στο χέρι. Αυτό σημαίνει ότι είναι ελαφριά, άνετα, κατάλληλα ακόμη και για πολύ μικρά παιδιά και μπορούν να πάνε παντού παγκοσμίως σε χαμηλό κόστος.

Τα εναλλάξιμα εργαλεία, των οποίων ο σχεδιασμός καθοδηγείται από τα σχόλια και τις ανάγκες των χρηστών, μπορούν να συνδεθούν στο τέλος του μανικιού και να αντικατασταθούν μέσα και έξω ανάλογα με την εργασία που θα ήθελε να κάνει ο χρήστης. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άπειρο αριθμό δραστηριοτήτων.

Η εταιρεία ανέπτυξε τον πρώτο προσθετικό βραχίονα πρώιμης αποκατάστασης στον κόσμο, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί λίγες ώρες μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Ο γύρος ξεκίνησε από τον υπάρχοντα επενδυτή British Design Fund και περιλαμβάνει £ 200.000 που εξασφαλίστηκαν από το Imperial College Enterprise Fund II (ICEF).

Η νέα χρηματοδότηση υποστηρίζει τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη προϊόντων, την ανάπτυξη της ομάδας της Koalaa τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στο εξωτερικό και βλέπει την εταιρεία να επεκτείνει τη δουλειά της με κλινικούς ιατρούς και ΜΚΟ διεθνώς, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της προσφοράς προσθετικών σε όσους βρίσκονται σε ζώνες συγκρούσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις