Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Revolut εγκαινιάζει τη λειτουργία AI-scam

Σύμφωνα με τη Revolut η λειτουργία AI-scam, που χρησιμοποιείται πάνω από την υπάρχουσα τεχνολογία ανίχνευσης απάτης, αξιοποιεί την μηχανική μάθηση για να ανιχνεύσει εάν ένας πελάτης εξαπατάται.

Οι απάτες, είτε πρόκειται για κλοπή ταυτότητας ή απάτες εξουσιοδοτημένης πληρωμής push (APP), όπου οι εγκληματίες εξαπατούν τους χρήστες για να μεταφέρουν χρήματα σε λογαριασμό που ελέγχεται από απατεώνες, αυξάνονται προκαλώντας έντονη ανησυχία.

Ένα παράδειγμα του τελευταίου θα μπορούσε να είναι ένας απατεώνας που καλεί ένα άτομο που προσποιείται ότι είναι από μια τράπεζα προειδοποιώντας το άτομο ότι πρέπει να μεταφέρει χρήματα σε έναν ασφαλή λογαριασμό, όταν στην πραγματικότητα το άτομο θα στείλει χρήματα σε έναν λογαριασμό που ελέγχεται από τον απατεώνα.

Συνολικά, οι απατεώνες ήταν υπεύθυνοι για σχεδόν 1,4 εκατομμύρια περιπτώσεις απάτης στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, σύμφωνα με στοιχεία του κλάδου.

Υπό το πρίσμα της αύξησης της απάτης, η challenger bank Revolut λανσάρει τεχνολογία που μπορεί να σπάσει την αλυσίδα και να εντοπίσει απάτες APP.

Σύμφωνα με τη Revolut η λειτουργία AI-scam, που χρησιμοποιείται πάνω από την υπάρχουσα τεχνολογία ανίχνευσης απάτης, αξιοποιεί την μηχανική μάθηση για να ανιχνεύσει εάν ένας πελάτης εξαπατάται.

Η τεχνολογία, που δημιουργήθηκε εσωτερικά από την ομάδα οικονομικού εγκλήματος της Revolut, μπορεί να καθορίσει εάν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο πελάτης να πραγματοποιεί πληρωμή με κάρτα ως μέρος απάτης και, εάν ναι, να απορρίψει την πληρωμή.

Στη συνέχεια, αποστέλλεται στον πελάτη ένα “scam intervention flow”, με το οποίο ο πελάτης παρέχει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη συναλλαγή που επιχειρούσε, για να δει εάν εξαπατήθηκε.

Στον πελάτη εμφανίζονται επίσης συγκεκριμένες εκπαιδευτικές ιστορίες απάτης για να προτρέψουν τους πελάτες να σκεφτούν σε βάθος πριν πραγματοποιήσουν την πληρωμή.

Η Revolut μπορεί επίσης να ανακατευθύνει τον πελάτη σε μια συνομιλία με έναν ειδικό απάτης της Revolut, ο οποίος στη συνέχεια θα του κάνει περαιτέρω ερωτήσεις για να διαπιστώσει εάν εξαπατείται.

Από την έναρξη της λειτουργίας ανίχνευσης απάτης με κάρτες, η Revolut λέει ότι έχει δει μείωση κατά 30% στις απώλειες που προκύπτουν από απάτες με κάρτες, όπου έχουν σταλεί χρήματα για επενδυτικές ευκαιρίες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις