Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ferto: Xρηματοδότηση 400 χιλ. ευρώ για τη νέα ελληνική Last-Mile Delivery Startup

Η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της εταιρείας καθώς αυτή επεκτείνει το δίκτυο των συνεργαζόμενων καταστημάτων της στην Αττική

Η Ferto, εταιρεία last-mile delivery προϊόντων κάθε κατηγορίας από τοπικά καταστήματα, ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση pre-seed επένδυσης 400 χιλ. ευρώ από ιδιώτες επενδυτές.

Η χρηματοδότηση θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της εταιρείας καθώς αυτή επεκτείνει το δίκτυο των συνεργαζόμενων καταστημάτων της στην Αττική και αυξάνει το μέγεθος της ομάδας της.

Η Ferto ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2021 με στόχο να δημιουργήσει την πλατφόρμα που θα συνδέσει τοπικά καταστήματα, καταναλωτές και διανομείς προσφέροντας άμεσο last-mile delivery προϊόντων κάθε κατηγορίας από τοπικά καταστήματα σε 20 λεπτά.

Στα καταστήματα συμπεριλαμβάνονται Super & Mini Market, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, κάβες, φαρμακεία, ανθοπωλεία, pet shops και πολλά άλλα

Οι συνιδρυτές της εταιρείας, Μιχάλης Σφικτός (TaxiBeat co-founder), Ekin B. Ozturk (Standard & Poor’s) και Αλέξανδρος Θεοδωρίδης (Olayan Investment), θεωρούν ότι τα τοπικά καταστήματα δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν από τις υπάρχουσες επιλογές αδυνατώντας να πληρώσουν το 15-30% κόστος προμήθειας που τις συνοδεύει, και έτσι υστερούν μη προσφέροντας γρήγορες last-mile delivery υπηρεσίες σε σχέση με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Αντίστοιχα, οι καταναλωτές έχουν περιορισμένες επιλογές και τα διαθέσιμα καταστήματα που μπορούν να επιλέξουν για να παραγγείλουν έχουν ανεβάσει τις τιμές τους για να καλύψουν το αυξημένο κόστος προμήθειας. Συνειδητοποιώντας αυτό και έχοντας υπόβαθρο σε χώρους όπως computer science, product design και business & product development, αποφάσισαν να δημιουργήσουν την εταιρεία. 

Σχετικά με το νέο γύρο χρηματοδότησης, ο Μιχάλης Σφικτός, συνιδρυτής της Ferto, δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ανάπτυξη της πλατφόρμας και με το ενδιαφέρον που δείχνουν οι επιχειρήσεις να ενταχθούν και να στηρίξουν αυτή τη νέα προσπάθεια. Η χρηματοδότηση και η στήριξη από στρατηγικούς ιδιώτες επενδυτές θα μας δώσει την απαραίτητη ώθηση για περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση. H Ferto φιλοξενεί ήδη περισσότερα καταστήματα σε σχέση με τις ανταγωνιστικές υπηρεσίες στα νότια προάστια της Αττικής και στους επόμενους μήνες θα επεκτείνει ακόμα περισσότερο τα διαθέσιμα καταστήματα κλείνοντας αποκλειστικές συνεργασίες και ανοίγοντας νέες κατηγορίες καταστημάτων και υπηρεσιών. Το πλάνο της επόμενης χρονιάς περιλαμβάνει επίσης και την επέκταση στο κέντρο και τα βόρεια προάστια”.

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μέσω iOS και Android και σύντομα μέσω web.

Διαβάστε ακόμα:

Το 2021 είναι η χρονιά του delivery!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις