Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γιάννης Βλαχογιάννης: Το V as in Metaverse θα αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο των NFTs!

Πρόκειται για ένα event που γίνεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη!

Μια εβδομάδα πριν την μεγάλη εκδήλωση για το Blockchain και τα “καυτά” NFTs μιλήσαμε με τον διοργανωτή Γιάννη Βλαχογιάννη για το V as in Metaverse και NFTs φυσικά.

Startupper.gr: Μπορείτε να μας πείτε τι είναι το V as in Metaveserse και γιατί είναι μοναδικό;

Γ. Βλαχογιάννης: Το “V as in MetaVerse” είναι το μεγαλύτερο event τεχνολογίας, τέχνης και καινοτομίας και έχει στόχο να φέρει τον κόσμο σε επαφή με καινούργιες ιδέες (όπως τα cryptocurrencies) και δομές (όπως τα Decentralized Autonomous Organizations-DAOs και τα NFTs) που θα επηρεάσουν την ζωή μας.
Η δομή του V as in Metaverse είναι διαφορετική από όλα τα άλλα events που έχει δει το ελληνικό κοινό. Είναι κάτι σαν συνεχόμενα firechats και αλληλεπίδραση με τον κόσμο, παράλληλα με workshops και hackathons. Είναι show, είναι art exhibition, είναι Startup event, όλα ανεβασμένα σε άλλο επίπεδο.

Startupper.gr: Τι είναι το Metaverse και πως συνδέεται με το Blockchain και τα κρυπτονομίσματα;

Γ. Βλαχογιάννης: Το Metaverse είναι μία παράλληλη πραγματικότητα που στόχο έχει να τοποθετήσει τους αλγορίθμους στο κέντρο των καθημερινών εργασιών και τον άνθρωπο στην άκρη.  Για παράδειγμα, αλγόριθμοι και έξυπνα συμβόλαια (smart contracts) που “τρέχουν” στο blockchain θα είναι υπεύθυνα για τον συντονισμό και την εκτέλεση και ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για την δημιουργικότητα. Είναι μία ηλεκτρονική ουτοπία που ήδη όμως συμβαίνει.

Startupper.gr: Τα εισιτήρια για την εκδήλωση είναι NFTs! Πρόκειται για κάποια πρόσκαιρη μόδα συλλεκτών ή είναι η φυσική εξέλιξη της τέχνης;

Γ. Βλαχογιάννης: Είναι ένα καινούργιο είδος τέχνης! Είμαστε ακόμα στην αρχή αλλά τα NFTs είναι ο καλύτερος τρόπος για να διακίνηση τέχνης και υποστήριξης καλλιτεχνών.

Startupper.gr: Τι θα θα περιλαμβάνει η εκδήλωση και πότε θα πραγματοποιηθεί και πού; Θα είναι σε φυσικό χώρο και online;

Γ. Βλαχογιάννης: Το event θα λάβει χώρα στο ViOS και θα τρέχει παράλληλα και στο Decentraland – ένας 3d κοσμος στο blockchain. Τη πρώτη μέρα θα διεξαχθεί hackathon ο οποίος παρουσιάζει μεγάλη συμμετοχή μέχρι στιγμής με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να εγγραφούν εδώ και να διεκδικήσουν βραβείο 2.500 ευρώ και την ευκαιρία συμμετοχής στον incubator του CapsuleT.

Τα εισιτήρια της εκδήλωσης είναι φυσικά NFTs και παρουσιάζουν ήδη μεγάλη ζήτηση! Τα πρώτα 10 για τη δεύτερη μέρα των Workshops και των ομιλιών εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγη ώρα και αναμένονται και άλλα εντός του Σαββατοκύριακου!
Για να αποκτήσετε τα NFTs θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το γνωστό ψηφιακό πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων Metamask για Windows, Android και iOS και να αγοράσετε Ethereum με το ελάχιστο δυνατό ποσό.

Ένα αναλυτικό video και οδηγίες για τη δημιουργία πορτοφολιού Metamask μπορείτε να δείτε εδώ.

Για άμεσες ενημερώσεις μπορείτε να συμμετέχετε στη συζήτηση στο Discord,


Διαβάστε ακόμα:

NFT: Πώς το blockchain ανατρέπει τον παραδοσιακό χώρο της τέχνης και της πνευματικής ιδιοκτησίας

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις