Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

SoftBank: Άνοδος για τη μετοχή της – Αναζητά χρηματοδότηση ύψους 100 δισ. δολαρίων για AI τσιπ

Το έργο, με την κωδική ονομασία Izanagi, θα στοχεύει στην οικοδόμηση μιας επιχείρησης τσιπ AI που θα συμπληρώσει την Arm Holdings Plc, την εταιρεία σχεδιασμού τσιπ στην οποία η SoftBank κατέχει πλειοψηφικό μερίδιο.

Η μετοχή της SoftBank Group Corporation αυξήθηκε καθώς ο ιδρυτής Masayoshi Son εξετάζει τη δημιουργία μιας επιχείρησης τσιπ 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα προμηθεύει ημιαγωγούς με τεχνητή νοημοσύνη.

Οι μετοχές του τεχνολογικού επενδυτή με έδρα το Τόκιο κέρδισαν έως και 3,2% αφού το Bloomberg News ανέφερε ότι ο 66χρονος δισεκατομμυριούχος αναζητά χρηματοδότηση για είσοδο στα τσιπ AI για να ανταγωνιστεί την Nvidia. Το έργο, με την κωδική ονομασία Izanagi, θα στοχεύει στην οικοδόμηση μιας επιχείρησης τσιπ AI που θα συμπληρώσει την Arm Holdings Plc, την εταιρεία σχεδιασμού τσιπ στην οποία η SoftBank κατέχει πλειοψηφικό μερίδιο.

Σε ένα σενάριο που εξετάζει ο Son, η SoftBank θα παράσχει 30 δισεκατομμύρια δολάρια, με 70 δισεκατομμύρια δολάρια ενδεχομένως να προέρχονται από ιδρύματα στη Μέση Ανατολή.

Μετά από μια σειρά αποτυχιών στις επενδύσεις του σε νεοσύστατες επιχειρήσεις, ο Ιάπωνας επιχειρηματίας είδε την Arm να ανθίζει. Οι μετοχές της SoftBank έχουν κερδίσει περίπου 30% τις τελευταίες 10 ημέρες διαπραγμάτευσης, με αύξηση των μετοχών της Arm άνω του 80%.

Στην τεχνητή νοημοσύνη, ο Son βλέπει τώρα μια ευκαιρία να δημιουργήσει μια εταιρεία που θα ανταγωνίζεται τις μετοχές της Magnificent Seven, ανέφεραν οι πηγές.

Η SoftBank είχε 41 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και ισοδύναμα μετρητών στις 31 Δεκεμβρίου, χάρη στην ανάκαμψη των παγκόσμιων αγορών μετοχών. Ο ισολογισμός της ενισχύθηκε από ένα απροσδόκητο κέρδος στις μετοχές της T-Mobile US Inc., αξίας σχεδόν 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και από το μερίδιο 90% της  εταιρείας στην Arm.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις