Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Apple: Ενισχύει την ασφάλεια στο iMessage, για να προλάβει μελλοντικές επιθέσεις από κβαντικούς υπολογιστές

Η προληπτική λύση της εταιρείας στοχεύει στην άμβλυνση των ανησυχιών και θα αναπτύξει το PQ3 στο iMessage για να αντικαταστήσει πλήρως το υπάρχον πρωτόκολλο κάποια στιγμή φέτος.

Τα μηνύματα που στέλνουμε ο ένας στον άλλο προστατεύονται με κρυπτογράφηση. Ωστόσο, η  δημιουργία εξαιρετικά ισχυρών κβαντικών υπολογιστών στο μέλλον, εγείρει ανησυχίες καθώς θα μπορούσαν εύκολα να σπάσουν την τρέχουσα κρυπτογράφηση.

Αυτή η τεχνολογία μπορεί να απέχει ακόμα χρόνια ή δεκαετίες, αξιωματούχοι ασφαλείας, εταιρείες τεχνολογίας και κυβερνήσεις εντείνουν τις προσπάθειές τους να αρχίσουν να χρησιμοποιούν μια νέα γενιά κρυπτογράφησης. Αυτοί οι νέοι αλγόριθμοι κρυπτογράφησης θα προστατεύσουν  τα τρέχοντα συστήματά μας από πιθανές επιθέσεις που βασίζονται σε κβαντικούς υπολογιστές.

Η Apple αναφέρει ότι αυτός ο κίνδυνος είναι πραγματικός και οι μελλοντικοί κβαντικοί υπολογιστές θα μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν και να διαβάσουν το περιεχόμενο που αποστέλλεται μέσω της εφαρμογής iMessage για αυτό και ανέπτυξε ένα νέο πρωτόκολλο για την καταπολέμηση της πιθανής απειλής.

Το πρωτόκολλο αυτό ονομάζεται PQ3 και η Apple λέει ότι ανακατασκεύασε το κρυπτογραφικό της πρωτόκολλο από την αρχή για να επανασχεδιάσει το iMessage. To PQ σημαίνει Post Quantum και η Apple λέει ότι αυτό φέρνει ένα τρίτο επίπεδο προστασίας στους τελικούς χρήστες.

Το περιεχόμενο στο iMessage είναι κρυπτογραφημένο από άκρως σε άκρο, με τα μηνύματα τόσο από τον αποστολέα όσο και από τον παραλήπτη να κρυπτογραφούνται ώστε ούτε η Αpple να μπορεί να δείτε μηνύματa.

Η προληπτική λύση της εταιρείας στοχεύει στην άμβλυνση των ανησυχιών και θα αναπτύξει το PQ3 στο iMessage για να αντικαταστήσει πλήρως το υπάρχον πρωτόκολλο κάποια στιγμή φέτος. Μόλις οι χρήστες της εγκαταστήσουν την ενημέρωση λογισμικού τα μηνύματά τους θα προστατεύονται από αυτό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις