Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Monzo: Συγκεντρώνει επιπλέον 350 εκατ. λίρες, λίγο πριν την εισαγωγή στο χρηματιστήριο

Μεταξύ των επενδυτών βρίσκεται η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, που σηματοδοτεί μια ψήφο εμπιστοσύνης στην ψηφιακή τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου που θα μπορούσε να ανεβάσει την αποτίμησή της στα 4 δισεκατομμύρια λίρες.

Η Monzo πρόκειται να εξασφαλίσει άλλα 350 εκατομμύρια λίρες σε χρηματοδότηση από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου ενός ταμείου που ανήκει στη μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, σηματοδοτώντας μια ψήφο εμπιστοσύνης στην ψηφιακή τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου που θα μπορούσε να ανεβάσει την αποτίμησή της στα 4 δισεκατομμύρια λίρες.

Η τράπεζα αποτιμήθηκε τελευταία στα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια, μετά από συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη του 2021.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον από εταιρείες όπως το επενδυτικό ταμείο CapitalG της Alphabet, το οποίο ηγείται του γύρου χρηματοδότησης, αναμένεται να του δώσει περαιτέρω ώθηση πριν από μια ευρέως αναμενόμενη εισαγωγή στο χρηματιστήριο.

Ο Guardian αναφέρει ότι το κινεζικό ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων HongShan, ο Αμερικανός επενδυτής fintech Ribbit και ο Αμερικανός επενδυτής StepStone θα αποκτήσουν μερίδια στη Monzo για πρώτη φορά. Ο γύρος χρηματοδότησης αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, ανέφεραν οι Financial Times.

Θα παρέχουν χρηματοδότηση μαζί με υφιστάμενους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της Juniper, του επενδυτικού οχήματος του πρώην αφεντικού της Google Eric Schmidt, καθώς και των εταιρειών επιχειρηματικών κεφαλαίων LocalGlobal, Passion Capital και Avra.

Ενώ η αποτίμησή της έχει μείνει σημαντικά πίσω από τη Revolut, η οποία αποτιμήθηκε τελευταία φορά στα 33 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, η Monzo έχει εστιάσει το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξής της στο Ηνωμένο Βασίλειο και κέρδισε μια πολυπόθητη τραπεζική άδεια από τις βρετανικές ρυθμιστικές αρχές το 2016, την οποία ο αντίπαλός της δεν έχει μέχρι στιγμής εξασφαλίσει.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις