Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Meta και LG συνεργάζονται και φέρνουν ένα high-end headset εικονικής πραγματικότητας

Η συνεργασία της Meta και της LG θα μπορούσε να διαταράξει την αγορά XR προσφέροντας μια εναλλακτική λύση υψηλών προδιαγραφών που αξιοποιεί την τεχνογνωσία της LG στην κατασκευή υλικού και την εμπειρία της Meta στο λογισμικό VR.

Η Meta συνεργάζεται με την LG Electronics για την ανάπτυξη ενός νέου high-end headset εικονικής πραγματικότητας (VR), που αναμένεται να είναι διάδοχος του Meta Quest Pro. Αυτή η συνεργασία στοχεύει να κυκλοφορήσει το νέο ακουστικό το 2025. Η συνεργασία μεταξύ της Meta και της LG περιλαμβάνει πολλές θυγατρικές της LG, συμπεριλαμβανομένης της LG Display για τις οθόνες, της LG Energy για τις μπαταρίες και της LG Innotek για άλλα εξαρτήματα, υποδεικνύοντας μια ολοκληρωμένη συνεργασία που εκτείνεται πέρα από την τεχνολογία οθόνης.

Αυτή η στρατηγική συμμαχία είναι σημαντική για διάφορους λόγους. Πρώτον, αντιπροσωπεύει μια συντονισμένη προσπάθεια της Meta και της LG να ανταγωνιστούν εταιρείες στο τοπίο της εκτεταμένης πραγματικότητας (XR), ιδιαίτερα έναντι του ακουστικού Vision Pro της Apple, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2024.

Η συνεργασία της Meta και της LG θα μπορούσε να διαταράξει την αγορά XR προσφέροντας μια εναλλακτική λύση υψηλών προδιαγραφών που αξιοποιεί την τεχνογνωσία της LG στην κατασκευή υλικού και την εμπειρία της Meta στο λογισμικό VR και την ανάπτυξη οικοσυστημάτων. Η συνεργασία αντικατοπτρίζει επίσης μια ευρύτερη τάση συνεργασίας μεταξύ των γιγάντων ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης και των εταιρειών Big Tech για την επιτάχυνση της ανάπτυξης και υιοθέτησης τεχνολογιών VR και μικτής πραγματικότητας (MR).

Τέτοιες συμμαχίες θα μπορούσαν να είναι ζωτικής σημασίας για την υπέρβαση του υψηλού κόστους που σχετίζεται με το προηγμένο υλικό VR, καθιστώντας ενδεχομένως τις εμπειρίες VR υψηλής τεχνολογίας πιο προσιτές σε ένα ευρύτερο κοινό.

Η Meta έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με άλλους κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών για τα ακουστικά VR, όπως η Xiaomi για το Oculus Go και η Lenovo για το Oculus Rift S.

Αυτές οι συνεργασίες επέτρεψαν στη Meta να αξιοποιήσει τις δυνατότητες κατασκευής και την τεχνολογική τεχνογνωσία καθιερωμένων εταιρειών υλικού για να ενισχύσει τις προσφορές εικονικής πραγματικότητας. Εκτός από το high-end headset, η Meta φημολογείται επίσης ότι σχεδιάζει ένα low-end headset Quest για το 2024, το οποίο θα μπορούσε να κοστίζει κάτω από 200 $.

Αυτή η κίνηση δείχνει την πρόθεση της Meta να καλύψει και τα δύο άκρα του φάσματος της αγοράς, προσφέροντας premium εμπειρίες VR μέσω της συνεργασίας της με την LG, παρέχοντας παράλληλα πιο προσιτές επιλογές για την προσέλκυση μιας ευρύτερης βάσης χρηστών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις