Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου στο Startupper: Τι είπε για την ελληνική παρουσία στην ΜWC 2024

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε αποκλειστικά στο startupper.gr και τον Γιάννη Διονάτο

Για την ελληνική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας Mobile World Congress 2024, στη Βαρκελώνη, μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο startupper.gr και τον Γιάννη Διονάτο.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός μίλησε για την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στο κομμάτι της τεχνολογίας, αλλά και για τα σχέδια του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το 2024.

Σε ερώτηση του Γιάννη Διονάτου για το πως βλέπει το ελληνικό περίπτερο ο Δημήτρης Παπαστεργίου απάντησε: «Είναι εντυπωσιακή η έκθεση, για όσους έρχονται και τα προηγούμενα χρόνια βλέπουν φέτος μια πολύ πιο μεγάλη και επιτυχημένη έκθεση. Για εμάς που ερχόμαστε πρώτη φορά είναι πραγματικά μια εμπειρία το να βλέπεις το πως η τεχνολογία προχωρά, το πως αλλάζουν πλέον τα δεδομένα στη ζωή μας και τη δημόσια διοίκηση. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι το ελληνικό περίπτερο είναι μεγαλύτερο από ποτέ. Σχεδόν 40 εταιρείες ήρθαν για να δείξουν μια καινούρια Ελλάδα. Είναι επίσης σημαντικό το ότι και σε άλλα περίπτερα βλέπουμε και ελληνικές πρωτοβουλίες, αλλά και ελληνικές υλοποιήσεις. Για παράδειγμα, το περίπτερο της Deutsche Telekom υπάρχει κανονικά όλη η δουλειά που έχει γίνει στην Ελλάδα στο κομμάτι της υγείας».

Αναφορικά με το πως κινήθηκαν τα δικά του ραντεβού και τους ανθρώπους που συνάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε πως «στο κομμάτι το ρυθμιστικό πραγματοποιήσαμε συνάντηση με την GSMA, στο κομμάτι των μετρήσεων που θέλουμε να πάρουμε γιατί υπάρχει αυτή η Ελλάδα η οποία καινοτομεί και υπάρχει μια Ελλάδα, η οποία έχει μείνει σχετικά πίσω σε ταχύτητες και αυτό πρέπει να το δούμε και να το αντιμετωπίσουμε. Άρα στο πως θα πάμε πολύ πιο γρήγορα μπροστά, έτσι ώστε του χρόνου όταν ξαναέρθουμε στη Βαρκελώνη η Ελλάδα να έχει αναπτύξει πολύ πιο γρήγορα δίκτυα».

Τέλος, σχετικά με τα σχέδια του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το 2024, ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε ότι: «Να περιμένουμε ένα καινούριο τρόπο αλληλεπίδρασης του πολίτη με το κράτος. Το gov.gr έκανε την αλλαγή, έκανε μια τεράστια αρχή. Η επόμενη μέρα είναι μια μέρα με λιγότερες διαδικασίες. Θέλουμε καθαρίσουμε πλέον από διαδικασίες που απλώς υπήρχαν επειδή κάποτε δεν υπήρχαν διαλειτουργικότητες και να αφήσουμε μόνο λίγες διαδικασίες και πλέον απόλυτα ψηφιοποιημένες χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσουμε καν ψηφιακά έγγραφα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις