Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

FREENOW: Στηρίζει τη συμπερίληψη προσφέροντας 20 τεχνολογικές υποτροφίες και αθλητικό εξοπλισμό

Η εταιρεία προσφέρει 20 τεχνολογικές υποτροφίες σε άτομα με κινητικές αναπηρίες σε συνεργασία με τον οργανισμό ‘Social Hackers Academy’

Υλοποιώντας την αφοσίωσή της στις βιώσιμες μετακινήσεις για όλους, η FREENOW προχωρά σε δύο κινήσεις έμπρακτης υποστήριξης φορέων που προωθούν την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη στις σύγχρονες πόλεις.

Πιο συγκεκριμένα, η FREENOW προσέφερε 35 πλήρη αθλητικά σετ και 7 σετ μπάλες boccia στο αθλητικό σωματείο ‘Ειδική Ολυμπιάδα Ελλάδος’, το πρώτο ιστορικά σωματείο για άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα (1981), που έλαβε αθλητική αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και με το οποίο γυμνάζεται ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, Γρηγόρης Πολυχρονίδης. H δράση εντάσσεται στο πλαίσιο παλαιότερης δέσμευσης της FREENOW και στόχο έχει την ευαισθητοποίηση όλων των φορέων προκειμένου τα ταξί όλης της χώρας να γίνουν περισσότερο προσβάσιμα για τα άτομα με αναπηρίες.

Το δεύτερο σκέλος της δωρεάς αφορά στην παροχή 20 τεχνολογικών υποτροφιών σε άτομα με κινητικές αναπηρίες σε συνεργασία με τον οργανισμό ‘Social Hackers Academy’. Πιο συγκεκριμένα, η FREENOW χρηματοδοτεί 20 υποτροφίες για άτομα με κινητική αναπηρία, τα οποία θα εκπαιδευτούν στο πρόγραμμα κατάρτισης AWS Re/Start και θα αποκτήσουν ένα πολύτιμο εφόδιο στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας στο αντικείμενο του cloud, αλλά και τη διασύνδεση τους με πιθανούς εργοδότες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 11/3 στην ιστοσελίδα της Social Hackers Academy και δε χρειάζεται να έχουν προηγούμενες γνώσεις τεχνολογίας.

Με αφορμή τη δωρεά, η Άσπα Τοπαλίδου, Γενική Διευθύντρια της FREENOW στην Ελλάδα σημείωσε: «Από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της στην Ελλάδα, η FREENOW αποτελεί μέρος του DNA της πόλης. Ζούμε, κινούμαστε και ερχόμαστε σε επαφή με φορείς που έχουν κοινούς στόχους με εμάς. Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά δε για εμάς, όταν μπορούμε να στηρίζουμε το έργο τους. Στόχος της δράσης μας είναι να δώσουμε περισσότερη ορατότητα στην ανάγκη προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στα Μέσα Μεταφοράς και δεσμευόμαστε πως θα είμαστε στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης περισσότερων προσβάσιμων και ασφαλών ταξί στους ελληνικούς δρόμους για όλους».

Από την πλευρά του, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, επεσήμανε: «Είναι πολύ σημαντικό που μια εταιρία σαν τη FREENOW στηρίζει τις προσπάθειες του σωματείου μας, στέλνοντας το μήνυμα για περισσότερη συμπερίληψη στον κλάδο των μεταφορών. Εύχομαι η δωρεά αυτή να γίνει εφαλτήριο όχι μόνο για περισσότερες νίκες εντός των αγωνιστικών χώρων, αλλά για περισσότερο προσβάσιμες πόλεις, δίχως αποκλεισμούς των ατόμων με αναπηρία». 

Μιλώντας για τη δωρεά 20 τεχνολογικών υποτροφιών από τη FREENOW στο πρόγραμμα κατάρτισης AWS Re/Start, ο Δαμιανός Βαβανός, Συνιδρυτής και Γενικός Διευθυντής του οργανισμού ‘Social Hackers Academy’, τόνισε: «Θέλουμε να προσκαλέσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι θέλουν να μυηθούν στον μαγικό κόσμο του AWS Cloud Services. Παρακολουθώντας το AWS re/start πρόγραμμα θα μάθετε όλα αυτά που χρειάζονται για να χτίσετε μια καριέρα στον μαγικό κόσμο της τεχνολογίας. Η πιστοποίηση έρχεται από την Amazon η οποία δημιούργησε και το εκπαιδευτικό υλικό. Η ακαδημία μας λειτουργεί τα τελευταία 6.5 χρόνια και έχει εκπαιδεύσει και υποστηρίξει να βρουν εργασία εκατοντάδες αποφοίτους μας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις