Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Cadence αποκτά την ελληνική BETA CAE Systems για 1,24 δισ. δολάρια!

Και ξαφνικά ακόμη ένας ελληνικός Μονόκερος παρότι η BETA CAE ιδρύθηκε το 1999

Η Cadence Design Systems, κορυφαία εταιρεία αυτοματισμού ηλεκτρονικού σχεδιασμού (EDA), ανακοίνωσε την εξαγορά της BETA CAE Systems International AG, μιας κορυφαίας εταιρείας λύσεων βιομηχανικής – μηχανικής προσομοίωσης.

Η συμφωνία ύψους 1,24 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα δει την Cadence να επεκτείνει τις δυνατότητές της στη δομική ανάλυση και περιλαμβάνει συνδυασμό μετρητών και μετοχών, με το 60% της αξίας απόκτησης να καταβάλλεται σε μετρητά και το υπόλοιπο 40% σε μετοχές.

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2024, μετά το οποίο η BETA CAE Systems θα λειτουργεί ως θυγατρική της Cadence Design Systems. Η BETA CAE έχει ετήσια έσοδα περίπου 90 εκατομμυρίων δολαρίων και η Cadence αναμένει ότι η εξαγορά θα συνεισφέρει περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια στα έσοδα της για το 2024.

Η εξαγορά αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Cadence να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της, να απευθυνθεί σε νέες αγορές και να παρέχει στους πελάτες της ένα πιο ολοκληρωμένο σύνολο εργαλείων για το σχεδιασμό και την ανάλυση σύνθετων συστημάτων στην αυτοκινητοβιομηχανία και τη αεροδιαστημική βιομηχανία.

Ποια είναι η Cadence

Η Cadence έχει ηγετική θέση στον σχεδιασμό ηλεκτρονικών συστημάτων, δραστηριοποιούμενη για περισσότερα από 35 χρόνια στην τεχνογνωσία λογισμικού για υπολογιστές. Πελάτες της Cadence είναι οι πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο στο χώρο των επεξεργαστών, στα ηλεκτρονικά κυκλώματα υπολογιστών, τις επικοινωνίες 5G, στα αυτοκίνητα, την κινητή τηλεφωνία, την αεροδιαστημική, καθώς επίσης στην υγειονομική περίθαλψη.

Από το ΑΠΘ στην παγκόσμια αγορά ψηφιακής προσομοίωσης στην αυτοκινητοβιομηχανία

Η BETA CAE ιδρύθηκε το 1999 από τρείς αποφοίτους μηχανικούς του ΑΠΘ και από το 2016 έχει την εδρα της στην Ελβετία με το κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης να βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και με 13 γραφεία παγκοσμίως.

Σήμερα θεωρείται ηγέτιδα εταιρεία στο λογισμικό βιομηχανικής προσομοίωσης, με τους πελάτες της να έχουν την δυνατότητα να ελέγχουν πριν από το στάδιο της παραγωγής κρίσιμα στοιχεία π.χ. ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, συμπεριφοράς κινητήρα, μείωσης θορύβου και αεροδυναμικής. Ως αποτέλεσμα ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι προβλημάτων στην παραγωγή και μειώνεται το κόστος των δοκιμών.

Ως και τούτου η BETA CAE έχει ένα πολύ ισχυρό αποτύπωμα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και της αεροδιαστημικής, παρέχοντας λύσεις στους 10 κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές αυτοκινήτων και στις περισσότερες αγωνιστικές ομάδες της F1. Οι πελάτες της BETA CAE περιλαμβάνουν ονόματα όπως Honda Motor Company Ltd., General Motors Company, Stellantis, Renault Group, Volvo Cars και Lockheed Martin Corporation, μεταξύ άλλων.

«Για περισσότερες από δύο δεκαετίες ηγούμαστε στην εξέλιξη της μηχανικής προσομοίωσης, πρώτα με την καθιέρωσή μας στον τομέα της επίγειας και στη συνέχεια στους τομείς της αεροδιαστημικής, των ηλεκτρονικών, της ενέργειας και άλλων βιομηχανικών κλάδων», δήλωσε ο Παναγιώτης Κουβράκης, πρόεδρος της BETA CAE και πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που γινόμαστε μέλος της ομάδας της Cadence και είμαστε σίγουροι ότι θα προχωρήσουμε με επιτυχία, μέσω των κοινών μας αξιών και του πάθους μας για την καινοτομία και τη μηχανική, αλλά και την ακλόνητη δέσμευσή μας προς τους πελάτες και τους συνεργάτες μας».

Η συμφωνία Cadence – BETA CAE έρχεται λίγο μετά αφού ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Cadence, η Synopsys, δήλωσε ότι θα δαπανήσει 35 δισεκατομμύρια δολάρια για να εξαγοράσει την Ansys, έναν άλλο κατασκευαστή λογισμικού προσομοίωσης με επίσης παρουσία στην Ελλάδα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις