Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Taiko συγκεντρώνει 37 εκατ. δολάρια για την κατασκευή υποδομής web3 για ένα διαδίκτυο χωρίς λογοκρισία

Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα τη διάθεση 30 εκατομμυρίων δολαρίων σε επιχορηγήσεις σε προγραμματιστές και το τελευταίο δοκιμαστικό της δίκτυο, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία τον περασμένο μήνα, έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 1,1 εκατομμύρια διευθύνσεις wallet και πάνω από 13 εκατομμύρια συνολικές συναλλαγές μέχρι σήμερα.

 

Ο πάροχος λύσεων κλιμάκωσης Ethereum Layer 2, Taiko, συγκέντρωσε 15 εκατομμύρια δολάρια σε πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης Series A.
Ιδρύθηκε το 2022 και λειτουργεί ως ZK-Rollup ισοδύναμο με το Ethereum, με στόχο την κλιμάκωση του Ethereum ενεργοποιώντας όλους τους opcodes EVM σε μια αποκεντρωμένη, χωρίς άδεια και ασφαλή αρχιτεκτονική Layer 2.
Η χρηματοδότηση θα διατεθεί για την προετοιμασία της έναρξης του mainnet της Taiko. Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα τη διάθεση 30 εκατομμυρίων δολαρίων σε επιχορηγήσεις σε προγραμματιστές και το τελευταίο δοκιμαστικό της δίκτυο, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία τον περασμένο μήνα, έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 1,1 εκατομμύρια διευθύνσεις wallet και πάνω από 13 εκατομμύρια συνολικές συναλλαγές μέχρι σήμερα.
Η μόλις δύο ετών startup έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 37 εκατομμύρια δολάρια σε τρεις γύρους χρηματοδότησης. Ο γύρος Series A, ο οποίος μόλις έκλεισε με χρηματοδότηση 15 εκατομμυρίων δολαρίων, καθοδηγήθηκε από τις Lightspeed Faction, Hashed, Generative Ventures και Token Bay Capital.
Ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει την ακριβή αποτίμησή της, η Taiko επιβεβαίωσε στο TechCrunch ότι έχει φτάσει στην κατάσταση του μονόκερου.
Άλλοι επενδυτές που συμμετείχαν στον νέο γύρο περιλαμβάνουν τις Wintermute Ventures, Presto Labs, Flow Traders, Amber Group, OKX Ventures, GSR, WW Ventures και άλλα.
Οι προηγούμενοι επενδυτές της εταιρείας περιλαμβάνουν πιο καθιερωμένες εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων που ήταν νωρίς για να στοιχηματίσουν στη σκηνή web3 της Ασίας, όπως η HongShan (πρώην Sequoia Capital China), η BAI Capital και η GGV Capital.
Στο μέλλον, η Taiko σχεδιάζει να αναπτύξει το Based Booster Rollup (BBR), αντιμετωπίζοντας τον κατακερματισμό της ρευστότητας, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να αναπτυχθούν στο Ethereum και να κλιμακωθούν απρόσκοπτα σε όλες τις λύσεις Layer 2. Όραμά της είναι ο μετασχηματισμός του οικοσυστήματος, ενώ εκπρόσωποι της Generative Ventures εξέφρασαν αισιοδοξία για τη μοναδική θέση και τις δυνατότητες της Taiko στην κλιμάκωση του Ethereum.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις