Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Novo Nordisk έχει γίνει η πιο “πολύτιμη” εισηγμένη εταιρεία της Ευρώπης

Η Novo Nordisk, η φαρμακευτική εταιρεία που είναι γνωστή για την παραγωγή των φαρμάκων απώλειας βάρους Wegovy και Ozempic, με έδρα την Δανία, ξεπέρασε πρόσφατα την Tesla σε χρηματιστηριακή αξία. Μετά την ανακοίνωση των θετικών δεδομένων πρώιμων δοκιμών για ένα νέο φάρμακο παχυσαρκίας που ονομάζεται amycretin, οι μετοχές της Novo Nordisk αυξήθηκαν πάνω από 8%, φθάνοντας σε αξία τα 566 δισεκατομμύρια δολαρίων.

Αυτή η αύξηση της τιμής της μετοχής οφείλεται στα αποτελέσματα της δοκιμής Φάσης Ι της amycretin, τα οποία έδειξαν σημαντική απώλεια βάρους 13,1% στους συμμετέχοντες μετά από 12 εβδομάδες, σε σύγκριση με την απώλεια βάρους 6% στο ίδιο χρονικό σημείο για το Wegovy.

Η επιτυχία των φαρμάκων Wegovy και Ozempic, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των αγωνιστών GLP-1, που σχεδιάστηκαν αρχικά για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2, συνέβαλε στην ταχεία ανάπτυξη της Novo Nordisk. Αυτά τα φάρμακα έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν την επιθυμία για φαγητό και επιβραδύνουν την εκκένωση του στομάχου, οδηγώντας σε απώλεια βάρους. Η εστίαση της εταιρείας στις θεραπείες διαβήτη και απώλειας βάρους επεκτείνεται τώρα για να συμπεριλάβει θεραπείες καρδιαγγειακών παθήσεων, ειδικά αφού το Wegovy έδειξε επίσης και σαφές καρδιαγγειακό όφελος σε μια μεγάλη μελέτη.

Η απόδοση της Novo Nordisk στην αγορά ήταν αξιοσημείωτη, με τις μετοχές της να αυξάνονται περισσότερο από τρεις φορές από την κυκλοφορία του Wegovy στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούνιο του 2021. Η εταιρεία έχει γίνει η πιο “πολύτιμη” εισηγμένη εταιρεία της Ευρώπης, ξεπερνώντας την πολυτελή μάρκα LVMH, και τώρα κατατάσσεται ως η 12η πιο “πολύτιμη” εταιρεία παγκοσμίως.

Η Novo Nordisk ξεπέρασε και την Tesla μετά από πτώση 12% στην τιμή της μετοχής της μετά από μια απογοητευτική ανακοίνωση κερδών, η οποία είδε τον κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων να χάνει τις εκτιμήσεις εσόδων και κερδών και να σηματοδοτεί μια αδύναμη ανάπτυξη για το επόμενο έτος σύμφωνα με τους αναλυτές.

 

Novo Nordisk: Η αξία της φαρμακευτικής εταιρείας ξεπέρασε το ΑΕΠ της Δανίας

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις